Kamu-Sen Niğde Temsilciliği, önceki gün CHP İl Başkanlığını ziyaret ederek, Toplu Sözleşme Yasa Tasarısı hakkındaki taleplerini yazılı olarak bildirdiler.

 

Gerçekleşen ziyarete Kamu-Sen Niğde İl Temsilcisi Osman Sert başkanlığında 6 sendika temsilcisi katıldı. CHP İl binasında yapılan görüşmede yeni toplu sözleşme yasası hakkında karşılıklı bilgi alışverişi sağlandı.

Yeni çıkacak olan toplu sözleşme yasasında kendi tasarı örneklerini yazılı olarak CHP İl Başkanı Mehmet Özkan’a teslim eden Sert; “yeni yasa tasarısında sendikal faaliyetlerin kısıtlandığını iddia ederek, yeni tasarının uluslar arası sözleşmelere aykırı olduğunu ifade etti.

Sendikacılığın artık vazgeçilmez bir hak olduğunu vurgulayan sert, yeni yasa tasarısında CHP’den destek istediklerini bildirdi.


CHP İl Başkanı Mehmet Özkan’da yaptığı açıklamada; “Partimiz, her zaman örgütlenmeden, sendikal faaliyetlerden yana olmuştur. Bugün neredeyse her partilimizin üyesi olduğu bir sendika vardır. Yen yasa tasarısında ki rahatsızlıklarınız bizleri de rahatsız etmektedir. Bunun için TBMM’deki 135 milletvekilimizle birlikte bu mücadeleyi eksiksiz ve kararlı bir şekilde sürdüreceğiz. Hükümetin mevcut sendika yasası maalesef, emekçiden yana değildir. Üstüne üstlük sizlerin belirttiği gibi, ulusal ve uluslararası normlara aykırıdır. Biz sizlerle birlikte elimizden geleni yapacağız” dedi.

Daha sonra Osman Sert önderliğindeki Kamu-Senliler CHP’ye taleplerini yazılı olarak ilettiler.





Editör: TE Bilişim