Terziler Odası Başkanı Alim Yeşil; Kararı bizler almışız gibi gösterildik. 


Haber: Selim GÖKEL - özel


 Yaklaşık iki hafta önce İl Trafik Komisyonu esnafların kaldırıma eşyalarını koymaları, yaya ve taşıt trafiğinin engellenmesi konusunda karar almıştı. Bu kararın ardından, Niğde’de bulunan bir çok esnaf oda temsilcileri ile Niğde Belediyesi Meclis salonunda bir toplantı yapıldı. Toplantı sonrasında toplantıya katılım imzaları alındı. 


Belediye de yapılan bu toplantının ardından basın açıklaması yapılarak,  “Kaldırım İşgali”  ile ilgili bazı yaptırımların, cezai müeyyidelerin uygulanacağı belirtilmişti.
(İlgili Haber Burada Video Aşağıda Tıklayın)

Niğde Terziler Odası Başkanı Alim Yeşil, sitemize yaptığı açıklamada Belediye’de yapılan toplantının sadece İl Trafik Komisyonunun aldığı karar hakkında bilgilendirme olduğunu, oda başkanları ve kendisinin de olduğu toplantıda böyle bir kararın alınmadığını sadece uygulanma konusunda yardım ve destek istendiğini belirtti. Bu toplantının ardından yapılan açıklamalarda “Kaldırım İşgali” ile ilgili kararı kendilerinin aldıkları şeklinde bir algı oluşturulduğunu söyledi.

 

Alim Yeşil; Kararı bizler almışız gibi gösterildik

Niğde Terziler Odası Başkanı Alim Yeşil açıklamasında ; Yaklaşık iki hafta kadar önce İl Trafik Komisyonu “Kaldırım İşgali” konusunda bir karar almış. Geçtiğimiz hafta da Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan başkanlığında Belediye Meclis salonunda benimle birlikte  bir çok oda temsilcilerinin bulunduğu bir bilgilendirme toplantısı yapıldı. Bizi bu toplantıya çağırmalarının gerekçesi,  daha önce İl Trafik Komisyonunun aldığı karar ile ilgili  bilgilendirmek idi. Diğer oda temsilcisi arkadaşlarımız ile katıldık. Toplantıda  “ İl Trafik Komisyonu tarafından esnafın malzemelerini dışarı koyma konusunda, yani kaldırım işgali konusunda İl Trafik Komisyonu bir karar aldı. Bu kararı uygulayacağız,  bu uygulama konusunda sizlerin yardımını istiyoruz” dediler. Belediye deki bu toplantıya katıldığımıza dair imza aldılar. Ama bilgilendirme toplantısında attığımız bu imzayı sanki İl Trafik Komisyonunun kararına imza atmış gibi izlenim yaratıldı. Oysa biz belediye de yapılan toplantıya İl Trafik Komisyonunun aldığı “Kaldırım İşgali” ile ilgili karar hakkında bilgilendirilmek üzere çağrıldık ve bu toplantıya katıldığımıza dair imza attık. Kamuoyunda özellikle esnaf arkadaşlarımız nezdinde İl Trafik Komisyonunun bu kararını sanki bizler tarafından alınmış gibi bir izlenim oluşturuldu. Biz orada sadece,  İl Trafik Komisyonun aldığı karar hakkında bilgilendirildik, herhangi bir karara imza atmadık esnaf ve Niğdeli hemşerilerimizin bu şekilde bilmesini isterim” şeklinde konuştu.


Niğde'de Kaldırım İşgali ile ilgili haberlerimiz için aşağıdaki linklere tıklayın

Niğde'de Kaldırım İşgaline Son

Niğde'de dingil yok, düzen yok!

Marketlerin Önü Pazar Yerini Geçti…


 



Editör: TE Bilişim