Ak Parti Niğde Milletvekili Avukat Fatih Alkan, Türkiye’nin birçok yerinde Niğdeli iş adamlarının bulunduğunu ifade ederek, “Niğde’mizin de müteşebbis, cesur, girişimci iş adamları var.
 
      Onların Niğde’ye yatırım yapmaları için ziyaret edilmeleri ve ikna edilmeleri gerektiğine inanıyorum. Genç bir kardeşiniz olarak aktif bir  siyaset izleyerek iş bağlantılarını ilimize kazandırabileceğimi düşünüyorum” dedi.
Niğde’nin sorunları  ve çözüm önerileri hakkında açıklamada bulunan Altan, “İlimizin en önemli sorunu ekonomik darboğazdır. Bunu açacak olursak;  birincisi, bilindiği üzere Maalesef ilimiz yatırımda ve kalkınmada istenilen düzeyde değil,  Türkiye çapında  74. sıradadır. Neden bugüne kadar yatırım ve dolayısıyla istihdam yapılmadı şehrimizde anlamış değilim. Bir esnaf şehri olan ilimiz nedense büyüyememiş, küçük bırakılmıştır adeta. Bunun çözümü;  Sayın Başbakanımızın izlediği hareket tarzında yatmaktadır. Sayın başbakanımız, yurt dışı gezilerinde yatırımcı ve girişimci iş adamlarını da yanında götürmüş ve iş bağlantıları kurmalarına zemin hazırlamıştır. Ben de müteşebbis insanlarımızı Niğde’ye getirmek istiyorum. Bu da işsizliğe çare olacak, güzel bir açılım olacaktır” dedi.
 
ÇİFTÇİ İHRACAT YAPILABİLECEK ÜRÜNLER YETİŞTİRSİN
 
   Bir diğer önemli konunun ise nüfusunun yarısının köylerde yaşadığı ilimizde, tarım ve hayvancılık olduğunu dile getiren Alkan, “Bu nüfusun yarısının gelir kaynağının nereden olduğunu göstermesi açısından  çok önemlidir. Tarım ve hayvancılıkta hem teşvik hem de ürünlerin değerlendirilmesi gerekir” diye konuştu. Elma, patates,pancar, lahana ve meyveciliğin Niğde’de için önemli  bir gelir kaynağı olduğunu ifade eden Alkan, “ İlimizdeki bazı patates alanlarında ortaya çıkan sıkıntılı durumun mutlaka aşılması gerekir. Bunun  bir yolu da; çiftçimizi alternatif ürün ekimine yönlendirmeliyiz. Bu ve benzeri ürünlerin geleneksel usulle değil de daha profesyonel şekilde yapılması halinde tarımdan gelen gelir kat be kat artacaktır. Bu konuda çiftçimize ve köylümüze eğitim verilmesi halinde bu sorunun aşılması çok zor olmasa gerek. Bu gün yüzölçümü çok küçük olan ülkelerden Hollanda ve İsrail Dünya’da tarımda isminden söz ettiren ülkelerdendir. Biz neden böyle olmayalım? Bununla birlikte; alternatif tarım alanları ve ürünleri oluşturmak da Niğde’nin ufkunu açacak yeni çözüm önerileri sunacak projelerimden biridir. Artık çiftçimiz ihracat yapılabilecek ürünler yetiştirsin istiyoruz.Bu ürünlerin Avrupa’da, Asya’da, Afrika’da pazarlayalım istiyorum.Bor ilçemizde yıllardır yapılan dericilik faaliyeti,ülkemizin dericilik sanayinde önemli bir yeri vardır.Ancak yeterli gelişme ve atılım sağlanamamıştır. Bu konunun çok iyi değerlendirilmesi gerekir. Bor’da yapımı yarım kalan havaalanı her siyasi dönemde gündeme getirilir. Bu konu hep istismar edilmiş ama bir türlü neticelendirilememiştir.Ben de bu konuda bir şeyler söylesem; benim de bu konuyu istismar ettiğim şeklinde anlaşılacak,bundan dolayı şimdilik fazla bir şey söylemek istemiyorum. Hem tarım ürünlerimizin hem diğer sanayi ürünlerimiz için  Mersin Limanı’nın ilimize çok yakın olması yurt dışına açılma noktasında önemli bir avantajdır; bunun çok iyi değerlendirilmesi gerekir” dedi.
 
 
ZİRAAT FAKÜLTESİ’NİN OLMAMASI BÜYÜK BİR EKSİKLİK
 
      Tarım kenti olan ilimizde  üniversite  bünyesinde bir Ziraat Fakültesi’nin olmamasının büyük bir eksiklik olduğunu söyleyen Alkan, “Niğde Üniversitesi bünyesinde Ziraat Fakültesi kurulması önceliklerimden birisidir. Bunun yanı sıra diğer bölüm ve fakülteler kazandırmak  için elimden gelen gayreti göstereceğim. Bununla birlikte Niğde’miz çok eski bir yerleşim alanıdır. İnsanlık tarihi ile yaşıt olan bu ilimizdeki yerleşim, ilimizin tarihi mirasını da ön plana çıkartmaktadır. Bu manada; yakın bir zamanda ilimize gelen Turizm ve Kültür Bakanı’nın ilimize teşriflerini  önemsiyorum. Bu güne kadar Niğde’miz, turizm sektöründen hak ettiği payı alamamıştır. Bildiğiniz gibi Gümüşler ’de bulunan manastır tarihi bir  mirastır. Ulukışla İlçemizdeki tarihi Mehmet Paşa Kervansarayı, yine İl Merkezi’nde bulunan tarihi camii, medrese, Kale ve müze, Çamardı İlçesi ve köylerinde  bulunan ören yeri, Bor ilçemizde bulunan tarihi Roma Havuzu, su kemerleri ve diğer eserler, Altunhisar’da bulunan tarihi kilise ve kale, Çiftlik ilçemizde bulunan kayadan yerleşim yerleri; hepsi  ilimizin turizm geliri açısından önem arz etmektedir” diye konuştu.
Editör: TE Bilişim