Milletvekili Ömer Fethi Gürer Değirmenli kasabasında konuştu; Niğde ili sorunları artıyor, IPARD ve sonra da hayvancılık desteklemelerinde unutulduk” dedi.
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer CHP Merkez İlçe Başkanı Kamil Davarcı ve İl Genel Meclis Üyesi Rasim Yılmaz ile İlçe Yönetim Kurulu üyeleriyle geldiği Değirmenli Kasabasında Niğde sorunları ile ülke sorunları üzerinde değerlendirmelerde bulundu.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer IPARD Avrupa Birliği Kırsal Kalkınma Projesinde 42 il içine Niğde’nin alınmamasının tarım için önemli kayıp olduğunu ifade etti. Hayvancılık ile ilgili açıklanan son yatırım olacak illeri arasında Niğde ilinin yer almadığını belirtti.  Niğde üreticisinin ürettiği ürünü satamayarak mağdur olduğuna da değinen Gürer, “Niğde patates, elma gibi ürünlerde ülkemizde üretimde ilk sıra da ama aynı oranda gelir ve getiri sağlayamıyor. Giderek bölgede tarım zorlaşıyor. Patates tarlada satılamadı. Depoda acil 50 dolarlık ton başı bir teşvik verilmesi patatesin çürümesini önleyecektir. Yoksa gelecek iyi görünmüyor. Niğde İli sorunları artıyor. IPARD ve sonra da hayvancılık destekleme de unutulduk. Çiftçimiz yapacak başka bir iş olmadığı için toprakla ilgisini sürdürüyor ama çoğunun çocukları bölgeden göç ediyor. Bu nedenle köylerde genç nüfus oldukça azaldı. Okullar boşaldı, sağlık ocakları kapanıyor” dedi.

Değirmenli Kasabasında bulunan değirmenli mağarasının bölgede turizme açılması olanaklı mağaralardan olduğunun saptandığını ancak 14 yıldır bu mağaranın dahi turizm amaçlı düzenlenemediğini ifade eden Ömer Fethi Gürer ülke sorunlarına da değindi.

Gürer,“ Terörü lanetliyoruz her şehit haberi içimizi yakıyor bunun sonlanması için TBMM’de tüm partiler birlikte  bu işi çözmelidir.  800’ü aşkın şehit son bir yılda geldi.   Bu kabul edilebilir değildir.  Ülkemizin birlik ve dirlik içinde geleceğe yürümesini beraberce sağlamalıyız. Ötekileştirme kavramından herkes ve herkesim uzaklaşmalıdır.  Cumhuriyet ve Atatürk değerleri ülkemizin gelişmesi ve geleceği için önemlidir. Bu bağlamda Cumhuriyet değerlerine demokrasiye mutlaka hepimiz sahip çıkmalıyız ”dedi.


 
Editör: TE Bilişim