İP Niğde İl Başkanı Z.Cem Yıldırım; CHP Yönetiminin de destek verdği " Yeni PKK Yasası" meclisten geçti "dedi

İP Niğde İl Başkanı Z.Cem Yıldırım yaptığı basın açıklamasında şöyle dedi ; 

 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 20 Haziran 2014 günü Diyarbakır’da 2.Tigris Diyalogları Toplantısında yaptığı konuşmada “PKK ile yürütülen görüşmeler yasal bir zemine oturtulmak zorundadır. Süreçle ilgili yüksek beklenti yaratıldı. Yüksek beklenti karşılanmazsa sonu felaket olur ” açıklamasından hemen sonra AKP’nin meclis gündemine getirdiği BDP’nin istediği ve CHP’nin de destek verdiği “Yeni PKK Yasası” dün TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi.

  

Paketin yasalaşması halinde, PKK’nın terör örgütü olmaktan çıkıp “müzakerenin tarafı olarak” meşru hale geleceği açık olan ve Türkiye Cumhuriyeti Anayasasına da aykırı bu yasayı, İşçi Partisi olarak, kesinlikle kabul etmiyoruz.

 

 HDP/PKK’nın istediği, AKP hükümetinin başlattığı, CHP yönetiminin de destek verdiği bu yasa, “ Devreye ‘Üçüncü taraf’ olarak yabancı devlet temsilcilerinin de kabul edilmesini ve ülkemizin egemenlik alanına yabancı devletlerinin müdahalesini de öngörmektedir.”

  

“Analarımızın gözyaşı dinecek” denerek başlatılan ve adına da çözüm süreci denilen bu süreç, aslında çözülmedir, ülkemizin bölünmesidir ve Türkiye’de ulusal ve üniter devlet örgütlenmesinin dağıtılması sürecidir.

  

Habur’dan giriş yapan PKK terör örgütü üyelerinin ayağına kırmızı halı serip, otobüsün üzerinde gezdirilmeleriyle başlayıp, bugün Güneydoğu’da PKK’nın askeri kışla içerisine girip Türk Bayrağımızı indirmeye kadar gelen süreç, etnik kökeni ve mezhebi ne olursa olsun hiçbir vatandaşımıza yararı yoktur. 

 

Şehit ve gazi dernekleri başta olmak üzere demokratik kitle örgütleri, siyasi partiler, meslek odaları ve sendikalardan da görüş alınmadan çıkarılan bu yasanın altına imza atan milletvekillerini de kınıyoruz. 

 

İşçi Partisi olarak, Milletimizin, Kurtuluş Savaşında cepheye geri dönmemek üzere giden şehit ve gazilerimiz sayesinde kazanılan vatanımızın bütünlüğü, ülkemizin bağımsızlığı için tekrar bir araya geleceğini, cumhuriyetine sahip çıkacağına inanıyor ve güveniyoruz.

  

Milletimiz bir kez daha bu emperyalist oyunu bozacak ve geleceğine sahip çıkacaktır."dedi. 

Editör: TE Bilişim