İP Niğde İl Başkanlığı Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili görüşlerini belirtti.

 

İP Niğde İl Başkanı Z.Cem Yıldırım konu ile ilgili yaptığı basın açıklamasında ; Türkiye, 30 Mart seçimlerinden hemen sonra Ağustos ayında yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerine kilitlenmiş durumdadır.

 

Gezi eylemlerinde, milli bayramlarda Atatürk posterleri ve Türk bayraklarıyla bir araya gelen, Atatürkçü, halkçı, milliyetçi ve devrimci her yaştan insanımızın önüne CHP ve MHP Genel Başkanları Tayip Erdoğan’ı memnun edecek bir aday çıkarttılar. CHP ve MHP Genel Başkanlarının kendi partilerinden bile habersiz cumhurbaşkanlığına “Çatı Aday” olarak Ekmeleddin İhsanoğlu’nu aday göstermesi, Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığı yoluna serilen kırmızı halıdır.

 

Cumhurbaşkanlığı seçimi için çatı aday olarak önerilen Ekmeleddin İhsanoğlu, milletimizi, cumhuriyetimizi ve Atatürkçüleri temsil etmemektedir. İhsanoğlu’nu aday göstermek Tayip Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığını garantiye almaktır. 

“CUMHURİYET’İN ÇANKAYA’SI İÇİN”

 

Yüce milletimiz Erdoğan ve İhsanoğlu’na mecbur bırakılamaz. Her ikisi de karşı devrimin adayıdır. Henüz vakit varken, CHP ve MHP adayını hemen geri çekmelidir. Aksi takdirde ortak aday gösterenler ile önerinin altına imza atanlar, tarih karşısında sorumlu olacaklardır.

 

Atatürk’ün Çankaya’sına yakışacak cumhurbaşkanı adayını çıkarmak bugün birinci görevdir.

 

TBMM’nde tercihini Atatürk’ten yana kullanacak en az yirmi yurtsever milletvekilini göreve çağırıyoruz.

 

Cumhuriyetten, Atatürk’ten, laiklikten, Atatürk devrimlerinden, bağımsızlıktan yana olup ülke çıkarlarını kararlılıkla savunacak bir adayı yirmi milletvekili aday göstermelidir.

 

Mustafa Kemalin Askerleri, gençler, işçi ve memur sendikaları,  milli sanayici başta olmak üzere milletimiz, cumhuriyet devrimine sahip çıkacak yirmi milletvekilini bekliyor.
 

Biz İşçi Partisi olarak dün olduğu bugün de Cumhuriyet Devrimlerinin tarafında dimdik duruyoruz. Türkiye’nin bağımsızlığını, egemenliğini, milletimizin birliğini ve laikliği savunuyoruz. Muhafazakâr oyları kazanmak uğruna Cumhuriyet Devriminden vazgeçemeyiz.

Cumhuriyetin Çankaya’sı için yirmi milletvekili çıktığı vakit Cumhuriyet Devriminin adayını Çankaya’ya çıkaracağımıza, İşçi Partisi olarak, söz veriyoruz.”dedi.

 

 

Editör: TE Bilişim