Öğretmenler günü nedeni ile İşçi Partisi Niğde İl Yönetimi adına İl Başkanı Z. Cem Yıldırım’ın basın açıklaması ;
Cumhuriyetimizin kuruluşunun 88’nci yıldönümünü resmi olarak kutlayamadığımız ülkemizde eğitim sistemimizin de sorunlar yumağı olduğu apaçık ortadadır.
 
Devlet bugün ulusunu kurtaracak öğretmenini yok sayıyor. Van ve Erciş depreminde 48’i stajyer olmak üzere yaklaşık 70 öğretmenimiz enkaz altında kalarak hayatını yitirdi. Acaba bu öğretmenlerimizin geride kalanlarına devletimiz sosyal haklarını tam anlamıyla verecek mi?
Yapılan araştırmalara göre ülkemizdeki okulların yüzde doksanı depreme dayanıklı bulunmamaktadır. Bugünden itibaren bu okullarla ilgili yapılacak faaliyetler, çocuklarımız kadar öğretmene olan saygımızı ve görevlerimizi de ne derece yerine getirdiğimizi ortaya koyacaktır.
Yılda bir gün anmayla geçiştirilemeyecek öğretmenlerimizin aslında çok sorunu var. Fakat önümüzdeki iş yakınmak değil, program oluşturmak ve o programı uygulayacak iktidar seçeneğini inşa etmektir. Türkiye’de eğitimin ve öğretmenlerimizin içinde bulunduğu sorunlar ancak bir Milli Hükümet ile çözülebilir. Parasız, bilimsel ve laik eğitim ancak bu şartla yeniden sağlanabilir.
            İşçi Partisinin de merkezinde olacağı Millî Hükümet, öğrenciyi ve öğretmeni, her zaman eğitimin merkezine yerleştirecek, cumhuriyetin devrimci felsefesi kılavuzluğunda, bağımsız, toplumcu, demokratik, laik, bilimsel ve halkçı ekonominin ihtiyaçlarına cevap veren, tek bir eğitim sistemini uygulayacaktır.
 Kanla ve irfanla kurduğumuz cumhuriyetin kazanılmasından bugüne bizlere emeği geçen, başta Başöğretmen Atatürk olmak üzere, tüm öğretmenlerimize ve de Van depreminde yitirdiğimiz gencecik öğretmenlerimize en derin şükranlarımızı sunuyor, öğretmenlerimizin bu önemli gününü içtenlikle kutluyoruz.                                    
Editör: TE Bilişim