10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolaysıyla yaptığı yazılı açıklamada tutuklu milletvekillerine ve insan hakları ihlallerine dikkat çeken CHP İl Başkanı Mehmet Özkan; “İnsan haklarına saygı duymak için önce demokrat olmak gerekir” dedi.



CHP İl binasında yapılan yazılı açıklamada CHP İl Başkanı Mehmet Özkan il CHP Kadın Kolları Başkanı Semra çayan imzalı yazılı metinde, dünya insan hakları günü kutlanırken, insan hakları ihlalleri protesto edildi.

 

Yapılan yazılı açıklamada; “bugün ne acı ki, insan haklarının hiçe sayıldığı 21. Yy.’da insan hakları gününü kutluyoruz. İnsan haklarını sağlayacak erk ve anlayış ancak ve ancak demokrasiyi yaşam biçimi haline getirirse mümkün olur. Şimdi düşünün demokrat olmayan bir insan nasıl insan haklarına saygılı olabilir. Bugün en acı insan hakları ihlalleriyle karşı karşıyayız. İnsanlarımızın özgür ve özgün iradesiyle seçilmiş milletvekillerimiz tutuklu, üstelik daha ne ile suçlandıklarını bile bilmeden! Bugün ileri demokrasi palavrasıyla kandırılan vatandaşlarımız 80 darbecileriyle hesaplaşmazken, en basit insani hakkı olan özgürlüğü kısıtlanıyor! Telefonlarımızın dinlendiği, e-postalarımızın takip edildiği, iradelerimizin tutuklu olduğu bir ülkede diğer yapılan insan hakları ihlallerinin her hangi bir açıklamaya gerek kalmıyor. Demokrasiden nasibini almamış siyasi hareket ve partilerden elbette insan hakları gibi bir kavramı algılamasını beklemeyiz. Ama CHP olarak sonuna kadar insan haklarını savunmaya, ihlalleri engellemeye devam edeceğiz.!” dediler.

 

Editör: TE Bilişim