İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı’nın ülkemizde ve Niğde’deki Suriyeli sayılarına ilişkin ilk açıklamanın ardından İYİ Parti Niğde Belediye eski Başkanı, 23. Dönem Niğde Milletvekili İYİ Parti Genel İdare kurulu Üyesi ve Teşkilat Başkan Yardımcısı Mümin İNAN Niğde’de 7 bin 142 Suriyeli’nin büyük bir ilçe kadar nüfusa sahip olduğunu söyleyerek bir açıklama yaptı. İnan açıklamasında Cumhurbaşkanı ve hükümetin bu konudaki tutumunu değiştirmesi gerektiğini belirtti.


bir yandan da vatandaş ziyaretlerini aralıksız sürdüren Mümin İnan vatandaşlarında bu sığınmacılar konusunda ciddi oranda rahatsız olduğunu belirttiği açıklamasında; “Biz düzensiz göçmenlerin kendi vatanlarına geri dönmeleri ve geldikleri yerde mutlu olmalarını planlıyor ve bunu önemsiyoruz. Cumhurbaşkanı’nın bu konuyla alakalı tutumu ve söylemleri Suriyeliler başta olmak üzere tüm sığınmacıları Türk Milleti’ne karşı cesaretlendiriyor. Genel başkanımızın da belirttiği gibi Suriyeli sığınmacıların Türkiye'de kalması halinde bu doğum hızında 2053'te Türkiye nüfusunun 35 milyonu Suriye kökenli insanlardan oluşacak. Gelin özel bir oturumda meseleye bakışımızı ve çözüm önerilerimizi her bir siyasi parti olarak ortaya koyalım” dedi.


BU RAKAMLAR SADECE SURİYELİLER KAPSIYOR, YA DİĞERLERİ!
Konu ile ilgili bir basın açıklaması yapan Mümin İnan, “Niğde’de ki Suriyelilerin hesaplamasında dahi hata yapanlar, Ülkede ne kadar Suriyeli olduğunu nereden bilecek. Bu rakamlara bile bakıldığında Niğde’ye neredeyse her yıl 1000’in üzerinde Suriyeli gelmiş. Bu rakamlara Afganlılar, Pakistanlılar, İranlılar, ve daha bir çok ülkeden gelenlerin sayısı ekli bile değil” dedi.


İNAN: HESABI BİLE YAPAMAMIŞLAR
Konu ile ilgili açıklamalarını sürdüren İYİ Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı Mümin İnan, Türkiye genelinde 2012 yılında ülkemizde 14 bin 234 Suriyeli kaydı var iken, bu rakamım bugün kayıtlı olan kısmı 28 Nisan 2022 yılı itibarıyla İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı’nın resmi verilerine göre, 3 milyon 762 bin 686’ya ulaşmasının oldukça kaygı verici olduğuna değinerek yayınlanan tabloda şehir nüfusuna oranla hesaplanan rakamların çoğu hatalı buna Niğde dahil olduğunu ifade etti.


Niğde’ni yıllara göre Suriyeli sığınmacı artışını da paylaşan Mümin İnan; “İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığının Nisan 2022 verilerine göre 363 bin 725 nüfusa sahip olan Niğde’de 7 bin 142 Suriyeli olduğu belirtilmiş. Yine Göç idaresi verilerine göre Niğde’de 2014’te yılında 1.100 Suriyeli olduğu kaydedilirken, daha sonraki yıllarda yani 2016’da 3 bin 216’ya yükselen bu sayı, 2018’de 3 bin 424’e, 2019’da büyük bir artış ile 5 bin 44’e 2020 Haziran’da 5 bin 247’ye yükselirken, son olarak 2022 Nisan Ayı itibariyle 7 bin 148 olarak resmi makamlar tarafından açıklandı. 


BİRÇOK SORUNDA PEŞİNDEN GELDİ
Son 2 yılda ciddi bir artışın olduğu ise gözlemlenirken, ülkemizde birçok konuda sorunlar ve rahatsızlıklarda baş göstermeye başlandı. Birçok asayiş olayında isimleri geçen bu yabancı ülke vatandaşları ülkede kayıt dışı da çalışarak hem işsizliği hem de ekonomik olarak birçok konuyu tetikliyor. Bizler yurtlarından evlerinden ve vatanlarından kopan bu insanları savaşların ve tehditlerin artık son bulduğu topraklarında yeniden görmek istiyoruz” diye konuştu.


AKŞENER’İN GURP TOPLANTISINDAKİ SÖZLERİNE İŞARET ETTİ
İnan, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in son gurup toplantısında yaptığı; “İYİ Parti olarak 2019 Haziran'da Antalya'da Erdoğan'a seslenmiştim. Demiştim ki 'Beni yetkilendir. Ben Suriye'ye gidip Esad'la görüşeyim ve el sıkışıp ülkemizdeki Suriyeli göçmenleri gönderelim.' Bu teklifi çok ciddi, arkası çalışılmış şekilde sunmuştum. Bu konuda Ankara'da bir çalıştay düzenledik. Bu çalıştayda görev alan çok kıymetli bilim insanları ve devlet insanları vardı” dediğini de hatırlattı ve en doğru yolu işaret etti.


SOMUT ADIM ŞART
Yapılması gerekenler konusunda iktidarı uyarmaktan geri durmayacakları konusunda net olduklarının altını çizen Mümin İnan; “Sorumlulukla hareket ettik. İktidar son günlerde, sorunu görmezden gelmeye, zikzaklar çizmeye devam etti. Tutarsız açıklamalarla insanlarımızı tedirgin etmekten çekinmedi. Bu konunun çözümü ile ilgili somut adımlar atmak şarttır” diye konuştu.


CUMHURBAŞKANININ AÇIKLAMALARI SIĞINMACILARI CESARETLENDİRİYOR

Yeniden Refah Partisi Niğde Belediye Başkan Adayı, sosyal projelerini açıkladı Yeniden Refah Partisi Niğde Belediye Başkan Adayı, sosyal projelerini açıkladı

Türkiye’deki Sığınmacıların gönderilmesinin oldukça önemli olduğuna işaret eden İnan; “Sayın Cumhurbaşkanının Suriyeli ve diğer sığınmacılar hakkında yaptığı keskin açıklamalar, ülkemizde bütünlüğü tehdit ediyor. Vatanlarına gönderilmemelerinin hem sığınmacılar adına hem de ülkemiz adına önemli bir adım ve gelişme olacağını, birçok sorunun da çözüleceğini biliyoruz. Fakat tek adam rejimli bu yönetim sisteminin çıkmazları ve söylemleri Türkiye Cumhuriyeti Devletini ve vatandaşlarını ciddi anlamda tehlikeye sürüklemeye devam ediyor. Bizler İYİ Parti ve millet ittifakının üyeleri olarak halkımıza verdiğimiz bu sözü de sonuna kadar tutacağız” diye konuştu.  

...

Editör: TE Bilişim