Geçtiğimiz ay Niğde Belediyesi Niğde Merkezdeki Mahalle Muhtarlarına diz üstü bilgisayar hediye etti, Niğde Özel İdaresi de İlimiz genelindeki 111 Muhtara diz üstü bilgisayar verdi. Darısı Bor İlçe merkezindeki muhtarlara.

 

 

İl Özel İdaresince alınarak İl Genelinde 111 Köy Muhtarlarına yaptıkları hizmetlerde daha etkin ve kolaylıklar sağlamak amacıyla dizüstü bilgisayar verildi. Düzenlenen törene Niğde Valisi Alim Barut’un yanı sıra; Niğde Milletvekilleri Muharrem Selamoğlu, Mümin İnan, Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Niğde Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Adnan Görür, İl Genel Meclis Başkanı Nuri Ayduğan , İl Genel Meclis Üyeleri,Özel İdare çalışanları ile Muhtarlar katıldı.

 

İl Genel Meclis Başkanı Nuri Ayduğan yaptığı açılış konuşmasında; Hizmet elçilerimiz diye söze başlayarak sizler bizlere daha etkin ve daha kolay sorunlarınızı iletmeniz amacıyla ve Türkiye İstatistik Kurumu kapsamında köylerdeki yerleşim bilgileri, nüfus, istatistik bilgilerine erişimin kolaylaştırılması ve nüfus müdürlüğü internet sitesinden vatandaşlara ikametgah belgesi verilebilmesinin sağlanması amacıyla merkez ilçe ve ilçe köy muhtarlıklarına verilmek üzere 111 adet dizüstü bilgisayar ve yazıcı alımı yapılarak muhtarlarımıza vermeyi görevimiz gereği kendimize bir borç bildik, burada Başta Sayın Valimiz İl Genel Meclisi Üyelerimiz ile Özel İdare çalışanlarımıza teşekkür ediyorum diyerek 1 adet dizüstü bilgisayarın maliyetinin 2.062.32 TL, 1 adet lazer yazıcı maliyetinin 171.85 TL olmak üzere toplam 250.230.00TL’ye mal olduğunu söyledi.

 

Törende Niğde Valisi Alim Barut’ta yaptığı Konuşmada;” E-Devlet Projesi kapsamında tüm Kurumlarımız verilerini bilgisayar kullanarak sağlamakta bizde çağın gereklerine uyarak, hızla gelişen teknolojiye uyum sağlamak için Muhtarlarımızın daha etkin ve kolay hizmet sunmaları amacıyla  siz muhtarlarımıza bu bilgisayarları teslim edeceğiz. Bunu gerektiği gibi kullanıp çok hızlı gelişen teknolojiye ayak uydurmamız lazım. Lütfen sizlerde bu bilgisayarları öğrenmek için gayret sarf edin. Atıl durumda bırakarak eskimesine müsaade etmeyin güle güle kullanın hayırlı olsun, burada fikir birliği sağlayan İl Genel Meclis Üyelerimize ve İl Özel İdaresine huzurunuzda teşekkür ediyorum. Bizim en büyük ödülümüzde görevimiz gereği buradan ayrılıp gittiğimizde arkamızdan iyiliklerle anılmak şu hizmeti de yaptı da gitti denmesidir Buradan Köylerimizde yaşayan Vatandaşlarımıza da selamlarımı sizlerin aracılığıyla gönderiyorum ” dedi.

 

Daha sonra Vali Barut ve tüm protokol üyeleri muhtarlara dizüstü bilgisayarlarını teslim ettiler.







Editör: TE Bilişim