İYİ Parti Niğde İl Teşkilatı 2’inci Olağan Kongresi Korona virüs tedbirleri de alınarak Hüdavend Hatun Parkında gerçekleştirildi. Kongre alanına girişte ateş ölçümü yapıldı, davetlilere maske dağıtıldı. Kongre Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan ve tek adayın olduğu kongrede Mevcut Başkan İbrahim Uzun yeniden seçilerek yeni yönetimi ile göreve başladı.

Kongrede İYİ Parti Genel Merkez Danışma Kurulu Üyesi Mümin İnan, Niğde eski Milletvekili Vedat Bayram, Kayseri Develi İlçe Başkanı Emir Ali Özçakır, Merkez İlçe Başkanı Selçuk Demir, 5 ilçenin başkan ve teşkilatları, Saadet Partisi İl Başkanı ile parti Temsilcileri, Niğde Muhtarlar Derneği Başkanı Bahtiyar Yamaner, Niğde Kahveciler Odası Başkanı Kadir Yamaner, diğer STK temsilcileri, partililer davetliler katıldı.

Divan Başkanlığını İyi Parti Genel Merkezi Danışma Kurulu Üyesi Mümin İnan yaptığı kongrede Tek liste ile gidilen genel kurulda 168 üye oy kullandı, bu oylardan 5’i geçersiz sayıldı. Bu sonuçla mevcut başkan İbrahim Uzun tekrar İyi Parti Niğde İl Başkanı ve yönetimi göreve seçilmiş oldu.

VEDAT BAYRAM EN İYİ ALTERNATİF İYİ PARTİDİR

Kongrede konuşmak üzere söz alan Vedat Bayram, İYİ Partinin ülkenin gelindiği bu süreçten en iyi alternatif olduğuna değinerek; “Yapılan anketlerde bunu gösteriyor. 20 Sene bu memleketi idare edenler ve umut beklenen siyasileri hızla gerilediği görülüyor. Kendi arkadaşları dahi aralarından hızla ayrılmaya başladılar. Çünkü artık bu halkın ihtiyaçlarına çözüm ve cevap verebilecek durumları kalmadı. Değişim kaçınılmaz ve gerçektir, oda çok yakındır” dedi.

UZUN: KOLTUK DEĞİL AYAKKABI ESKİTİYORUZ

Kongrenin açılış konuşmasını gerçekleştiren İYİ Parti Niğde İl Başkanı İbrahim Uzun, koltuk eskiten değil ayakkabı eskiten olacaklarını belirterek, Niğde’de ziyaret etmedikleri yer bırakmayacaklarını söyledi.

“Her insanın yeter artık dediği bir nokta vardır” diyerek sözlerine devam eden Uuzn, “O Noktadan sonra ne hatır kalır nede gönül. O yeni noktada yeni umutlar yeşerir. İYİ Parti yeni umut ve yeni gelecektir. Artık değişim kaçınılmaz olduğu gibi tamamen gerçektir” dedi.

İNAN: DURUM ORTADA VE VAHİMDİR

Toplumun her kesiminin daha iyi yaşayabilmesi ve hayatlarını idame ettirmeleri için İYİ partide gerçek siyasetin yapıldığına işaret eden İnan, ülkede basına, esnafa, vatandaşa ve bir çok kesime yapılan baskı ve engellemelerin göz önünde olduğunu belirten Mümin İnan, “Artık Türkiye’de bu düzenin değişiyor olduğunu tüm gerçekliği ile görüyoruz. Bizler bu değişime ön ayak olmuş bir partiyiz. Vatandaş artık bu iktidarın iç yüzünü ve tüm gerçekliğini gördü. Eğitim, ekonomi, kalkınma, işsizlik ve çaresizlik gibi konular ortada. Bunu değiştirmek için bu kongrelerimizi gerçekleştiriyor ve emin adımlarla ilerliyoruz” dedi.

NİĞDE’DE VEKİLLİK VE BELEDİYELERE EN YAKIN PARTİYİZ

Niğde’de olası genel seçimlerde ve yerel seçimlerde, hem milletvekilliği gemde Belediye başkanlıkları dahil en yakın ve iddialı parti olduklarını da sözlerine ekleyen tüm konuşmacılar, “Bunu ilk seçimlerde herkes görmüş olacak” dediler.

Editör: TE Bilişim