Milliyetçi Hareket Partisi Niğde Milletvekili Aday Adayı Mahide Yaramış, aday tanıtım gezileri kapsamında gittiği her yerde büyük ilgi ve takdirle karşılanıyor.

MHP Niğde İl Başkan Yardımcısı Cemil Erkul, Merkez İlçe Başkanı İmdat Yağmur, Kadın Kolları Başkanı Döndü Gökmen ve Kadın Kolları Üyeleriyle birlikte çıktığı Pazar yeri   gezisinde esnaf ve vatandaşla bir araya gelen, halkın sorunlarını dinleyen Aday Adayı Mahide Yaramış, Türkiye'nin iktidar tarafından olumlu olarak gösterilen ekonomik tablosunun doğru olmadığını rakamlarla açıkladı.

          Vatandaşlarla ve pazar esnafıyla yaptığı sohbette dünyada gelişmişliğin ekonomik büyüklükle ölçülmediğini dile getiren Yaramış, “ Gelişmişlik, kişi başına düşen milli gelir ile rekabet gücüyle, insani gelişmişlikle ölçülüyor. ‘Biz 16. büyük ekonomiyiz’ diye gösteriliyoruz. Ancak satın alma gücüne göre 84. sıradayız. Küresel rekabet gücüne göre 61. sıradayız. İnsani gelişme endeksine göre ise 83. sıradayız” dedi.
          BÜYÜME VATANDAŞIN CEBİNE YANSIMADI
          Ekonominin önemli bir diğer ölçüsünün de ülkemizin ihracat ve ithalattaki durumu olduğunu söyleyen Yaramış, “ 2009'da toplam ihracatımız 102 Milyar 149 Milyon Dolar iken 2010'da 113 Milyar 930 Milyon Dolar olmuştur. Toplam ithalatımız ise 2009'da 140 Milyar 928 Milyon iken 2010'da 185 Milyar 493 Milyon Dolar'a çıkmıştır. Dış ticaret açığımız ise 2009'da 38 Milyar 779 Milyon Dolar iken 2010'da 71 Milyar 563 Milyon'a yükselmiştir” dedi. Yaramış, yapılan sohbette büyümenin iktidarın seslendirdiği gibi vatandaşın cebine yansımadığını söylerken, “ Nakit para sıkıntısı çekiliyor, vatandaş kredi kartı borçları ve tüketici kredileri ile boğuşuyor. Niğde Merkez’de olduğu gibi Çiftlik, Çamardı ve diğer ilçelerde de aile reislerinin yanı sıra gençler işsizlik sorunu ile karşıya karşıya” diye konuştu.


Editör: TE Bilişim