MHP Niğde Milletvekili Aday Adayı Sayın Hikmet Bekil, yaşlı ve hastalarımızı ziyaret ederek onların hayır dualarını aldı.
 
Niğde Devlet Hastanesindeki hastaları ziyaret eden Bekil, burada hastalar ve hasta yakınlarıyla yakından ilgilendi. Hastaların ve yakınlarının sorunlarını dinleyen Hikmet Bekil, MHP İl Başkanlığı döneminde de sık sık hastane ve huzurevi ziyaretleri yaptığını belirtti. Hastaları ziyaret ederek sağlığa şükretmek gerektiğinin altını çizdi. Peygamber Efendimiz’in (SAV) “Hastalık gelmeden sağlığın, fakirlik gelmeden zenginliğin, meşguliyet gelmeden boş vaktin kıymetini bilin!” hadisleri gereğince bu ziyaretleri sıklıkla yaptığını anlatan Bekil, özellikle hastalardan hayır dualarını eksik etmemelerini istedi.
 
Hasta ziyaretinin ardından yaşlılarımızı da unutmayan Bekil, hastanedeki yaşlılarla da yakından ilgilendi. Onlardan seçimler öncesinde hayır dualarını eksik etmemelerini diledi. Yaşlılarına ve hastalarına sahip çıkmayan, onların hayır dualarını almadan, gönüllerini hoş etmeden elde edilecek hiçbir başarının anlamı olmadığını söyledi.
 
Hem dinimizde hem de örfümüzde yaşlılara hürmetin olmazsa olmaz olduğunu kaydeden Bekil, Türk kültüründe yaşlıya dil uzatmanın, el kaldırmanın ne denli büyük bir suç olduğunu hatırlattı. Hasta yakınlarından birinin: “Başkanım; gençlerimiz işsiz, çiftçinin elektrik ve gübre borçlarından dolayı beli büküldü, sonumuz ne olacak?” sorusuna:
 
“ Maalesef, dedikleriniz doğru ve haklısınız. Seçim beyannamemizde de taahhüt ettiğimiz üzere Cenab-ı Allah nasip eder ve iktidar olursak:
 
ü      Tarımsal destekler kademeli olarak Mili Gelir'in yüzde 1 buçuğu düzeyine çıkarılacak.
ü      Küçük çiftçilerin aldıkları mazot, gübre, ilaç, tohum ve fideden ÖTV ve KDV alınmayacak.
ü      Orta ve büyük ölçekte üretim yapan çiftçiler için de tarımsal girdiler üzerindeki ÖTV ve KDV yüzde 50 oranında düşürülecek.
ü      Buğday, mısır, pamuk, soya, ayçiçeği, çeltik, fındık, üzüm, kayısı, zeytin ve yerfıstığı gibi ürünler için fiyat garantisi verilecek ve özel destekleme programları geliştirilecek.
ü      Enerji tarımına yapılacak yatırımlar desteklenecek.
ü      Tarım ve hayvancılığa ucuz elektrik temin edilecek.
 
MHP, 8 yıllık AKP iktidarının tahrip ettiği tüm değerlerimizi ve bin yıllık kardeşliğimizi yeniden tesis edebilecek güce ve bilgi birikimine sahiptir.”
 
Bir başka hasta yakınının: “ Başkanım, devletimiz elden gidiyor. Bölücülerin devlete kafa tutmaları, polisimize tokat bizlere tehditler savurmaları hepimizi derinden yaralıyor. Bu işin sonu ne olacak?” sorusuna da:
 
“ Bölücülerin adım adım siyasi hedeflerine ulaştıklarını, ne yazık ki buna hükümetin çanak tuttuğunu, bölücü örgütün Kandil yerine İmralı’dan yönetildiğini artık bilmeyen kalmadı. Çok değil birkaç ay öncesine kadar terör hortlamıştı, her gün yeni bir şehit haberi almaktan bıkmıştık. Bütün bunlar birden bire bıçak gibi kesildi. Belli ki İmralı Canisiyle yapılan pazarlıklardan sonra bunlar oldu. Bu yaşananları basından da üzülerek takip ettik. Terörle mücadele yerine müzakereyi tercih eden anlayışın bu sorunla başa çıkmayacağı gayet açıktır. Hatta bu sorunu çözmek gibi bir niyeti de söz konusu değildir. Bunun içindir ki bölücülerle pazarlık yaparak, İmralı Canisine avukatları aracılığıyla terör örgütünü yönetme fırsatı verenlerin terör meselesini bitirmeleri beklenemez.” dedi.
 
Halkın büyük bir ilgi gösterdiği Hikmet Bekil ve beraberindekiler, alkışlar ve hayır dualarıyla hastaneden ayrılarak seçim çalışmalarına devam ettiler.
 
Editör: TE Bilişim