Cumhuriyetçi ve Milliyetçi kesimin kamuoyunda oluşan beklentileri karşılayamamasından kaynaklanan hayal kırıklıkları HEPAR’a yaradı.
Hak ve Eşitlik Partisi tarafından yaptırılan bağımsız siyasi araştırmaların  Eylül ayı sonuçlarına göre HEPAR % 8.4 ile yükselişini sürdürüyor.
14 Eylül – 10 Ekim tarihleri arasında 57 ilde, 81 bin kişi üzerinden yüz yüze yapılan  araştırma sonuçlarına göre, Haziran 2011’de yapılacak olan genel seçimlerde kartal amblemi ile ilk defa oy pusulasında yer alacak olan Osman Pamukoğlu liderliğindeki Hak ve Eşitlik Partisi (HEPAR) yüzde 8.4 ile dördüncü parti çıktı.
Seçmenin % 7.5’i Osman Pamukoğlu Dedi
Konsensus Araştırma ve Danışmanlık Şirketi tarafından 01 – 09 Ekim tarihleri arasında, 17 yaş üstü 751 erkek, 749 kadın seçmen üzerinden yapılan ve 17 Ekim 2010 Pazar günü ulusal basında da yer alan “En beğenilen lider” araştırmasında Hak ve Eşitlik Partisi Genel Başkanı Osman Pamukoğlu seçmenin yüzde 7.5’i tarafından “En beğenilen lider” seçildi.
Bu Sonuçlar Tüm Dengeleri Değiştirir
Anket sonuçlarını değerlendiren danışmanlar ve siyaset bilimcilere göre, HEPAR’ın seçimlere 8 ay kala ulaştığı bu sonuçlarla 2011 genel seçimlerindeki baraj sorununu tereddütsüz aşacağı ve bu sonuçların önümüzdeki seçimlerde siyasi birçok dengeyi değiştireceği de aşikar.
Referandum süreci ile birlikte meydanlara inen partilerin kamuoyunda oluşturdukları beklentiler, süreç içerisinde yaşanan gelişmelerle birlikte kısa sürede hayal kırıklığına sebep olurken, seçmenin “kandırılmışlık” hissine kapıldığını belirten uzmanlar, mecliste yer alan siyasi partiler ve genel başkanlarına güvenin, sanılanın aksine hızla azaldığını, kamuoyunda yeni, güvenilir ve denenmemiş bir siyasi oluşum beklentisininse giderek yükseldiğini belirterek liderliğini Osman Pamukoğlu'nun yaptığı Hak ve Eşitlik Partisi'nin bu yükselişinin şaşırtıcı değil, beklenen bir çıkış olduğunu söylediler.
 
Editör: TE Bilişim