HDP Niğde İl Eş Başkanı Hatun Geyik, yaptığı basın açıklamasında Üniversitelerde yaşanan olayları değerlendirdi.
 
Hatun Geyik açıklamasında;     Roboski katliamının yaklaşan 3. yıldönümü anmaları için çağrı yapan devrimci, demokrat ve yurtsever üniversite gençliğine yönelik ırkçı ve faşist grupların saldırıları sürüyor. Bu saldırılar üniversite gençliğinin iradesi ve kararlılığı karşısında sonuçsuz kalınca, devreye kolluk kuvvetleri de giriyor.
 
      Maraş Sütçü İmam, Adana Çukurova, Ankara Gazi, İzmir Dokuz Eylül ve Bingöl Üniversitelerinde 300'e yakın öğrenci gözaltına alındı. Bu göz altıların bir kısmı öğrencilerin evleri basılarak “makul şüphe” üzerinden yapılırken, darbe günlerini hatırlatan ev aramalarında 'yakalanan' tişörtler bile öğrencilerle birlikte götürüldü. 
 
      Devrimci, demokrat ve yurtsever üniversite gençliğine yönelik son saldırı ve göz altıların amacı, yeni “güvenlik” yasasını da işletip Roboski katliamının anılmasını ve katliamcıların teşhir edilmesini önlemektir.
 
       Ancak demokratik protestoları gözaltı ve şiddetle bastırmak isteyenler dün olduğu gibi bugün de başarısızlığa mahkûmdur. Roboski katliamını bu şekilde unutturacaklarını umanlar, yanılıyorlar. Adalet arayışında olanların kararlılığı ve mücadelesi, asker ve sivil failleri er ya da geç sanık sandalyesine oturtacaktır.
 
       Kaldı ki Roboski anma etkinlikleri olamasa da İlimiz Niğde Üniversitesinde son bir haftadır yaşananlar milliyetçi histerinin hortlatılarak başta Kürt öğrenciler olmak üzere devrimci demokrat öğrencilere yönelik sataşmalar, üniversite kampus alanı içerisinde yürüyüş ve sloganlarla tehditle savurma ve kavga çıkarma girişimlerinden perşembenin gelişi çarşambadan bellidir diyor, tüm yetkilileri duyarlı olmaya çağırıyoruz.
 
       Bilinmelidir ki, ne ırkçı grupların saldırıları ne de polis ve güvenlik yasaları üniversite gençliğinin haklı mücadelesini engelleyemeyecektir. Üniversite gençliğine yönelik bu sistematik saldırıları kınıyor, haklı mücadelelerinde yanlarında olduğumuzu bir kez daha vurguluyor partimiz il yönetiminin yaptığı görüşmelerde yetkililerle ilettiği hususların takipçisi olduğumuzu kamuoyuyla da bu vesile ile paylaşıyoruz.”dedi
 
Editör: TE Bilişim