Urfa’nın Suruç İlçesinde meydana gelen patlama ardından HDP Niğde İl Eş Başkanları Göksel Rıza Özkan ve Hatun Geyik kınama açıklaması yaptı.

 

Yapılan açıklamada; Suruç Vahşetini Lanetliyor, Sorumlularının Biran Evvel Adalet Önüne Çıkartılmasını İstiyoruz!

 

 

     Ramazan Bayramına “bayramlar barış, dostluk ve kucaklaşma duygularının en yoğun yaşandığı günlerdir. Bayramlarda kin ve düşmanlıklar unutulur, herkes birbirine el uzatır.” Mesajlarını yüksek sesle söyleyerek girmiştik. Özellikle ramazan bayramının bu barışçıl özünün toplumsal yaşamın bütün alanlarına taşınması, eşitlik içinde bir arada Yeni Yaşam’ın geliştirilmesi açısından da önemlidir.

 

      Diye düşünürken bölge için kanlı planlamaları olanlar Rojova devriminin 3. yılı kutlamaları ile birleşen Kobane’nin yeniden inşası kampanyasında çalışacak gençlerin toplanma yeri olan Suruç İlçesi Amara Kültür merkezi bahçesinde tam da “Kobane’ye geçmemize izin verilmiyor” konulu basın açıklaması yaparlarken bombalayarak bölge için kirli ve kanlı emellerinin ne boyutlara ulaşa bileceğini gözler önüne sermiştir.

 

     Yapılan bombalı katliam ne ilk nede sonuncu olacaktır. Onlarca gencin katli ve yüzlercesinin yaralanması başta aileleri olmak üzere tüm sevenlerinin duyarlı insanlarının yüreğini burkacaktır. Lakin bu burkma ve travma hali örgütlü tepkiye dönüşmese yani Suruç başta olmak ülkemizin tüm kent meydanlarında milyonlarca insan tarafından Suruç katliamı lanetlenmese sorumlular veya azmettiriciler karanlıklarda kaybolup gidecektir.

 

      Suriye içlerine müdahale etme kılıfı olarak düzenlendiğini düşündüğüm bu ve önceki Reyhanlı bombalı katliamların ardındaki emperyalist ağabalaları ve onların ülkemiz içerisindeki maşalarıyla mücadele etmek için uluslar arası barış platformları dâhil ülkemiz içerisindeki en geniş katılımlı örülecek bir barış platformu alan eylemlerini hayata geçirmeye bu günden tezi yok başlamalı, milyonların birleşik gür sesi kent meydanlarını inletmelidir. İnletmelidir yoksa yarın çok geç kalınmış olacaktır.

 

      Öldürülen gençlerimize Allahtan rahmet acılı ailelerine baş sağlığı yarlılara acil şifalar, yoldaşlarına ve mücadele arkadaşlarına ise gençlerin bıraktığı mücadele bayrağını daha daha yukarılara çıkarma inancıyla mücadele saflarını sıklaştırmalarını temenni ediyoruz.

 

      IŞİD’lı canilerin palazlanmasını sağladıkları lojistik desteklerle sağlayanlar timsah gözyaşları içerisinde açıklamalar yapacaktır. Bu ve benzeri açıklamalarla ellerindeki kanı gizlemeye yeltenecekler ama artık halklarımız Suruç katliamı dâhil tüm katliamların failleri yargı önüne çıkartılana kadar alanlarda adalet nöbetleri tutarak birleşik bir direnişle tüm egemenlerin kirli oyunlarını bozacaktır.

 

      Zalimin zulmüne inat kardeşçe eşitlik temelinde ortak vatanda bir arada yaşamak için Rojava başta olmak üzere enternasyonalist dayanışmayı tüm dünya üzerinde hakim kılmak, Kürt demokratik  siyasal hareketi başta olmak üzere yalnızlaştırmaya çalışılan tüm demokratik devrimci yapıların yanında olma irademizi dosta düşmana korkusuzca göstermek için Halkların Demokratik Partisi Niğde  İl örgütü  olara ilimizde örgütlü tüm demokratik kurum ve kuruluşlara siyasi parti ve sendikalara Niğde barış platformu etrafında birleşerek  Ortadoğu da ve ülkemizdeki savaş çığırtkanlarına karşı ortak mücadelenin parçası olmaya barışın sesini yükseltmeye Suruç başta olmak üzere yaşanan tüm katliamları lanetlemeye davet ediyoruz"denildi


Editör: TE Bilişim