Halkların Demokratik Kongresi Niğde Meclisi  Hatay Reyhanlı ‘daki bombalı saldırıyı kınamak için Niğde Hükümet Meydanında oturma eylemi yaptı.

 

Niğde Belediye binası yanında toplanan bir grup HDK üyesi  dün saat :18:00 sıralarında  Hükümet Meydanına gelerek bir basın açıklamasının ardından oturma eylemi yaptı.

 

HDK Meclisi adına Yürütme Kurulu sözcüsü Göksel Rıza Özkan basın açıklamasını okudu. Özkan’ın açıklaması sırasında sık sık “Katil ABD işbirlikçisi AKP, Yaşasın halkların Kardeşliği, Susma haykır barış hemen şimdi, Kurtuluş yok tek başına faşizme karşı omuz omuza, Katil ABD Orta doğudan defol, Susma Haykır Barış hemen şimdi” gibi  sloganlar atıldı.

 

Göksel Rıza Özkan meydanda yaptığı açıklama da; “11 Mayıs Cumartesi günü Reyhanlı’da art arda meydana gelen patlamalarda yapılan resmi açıklamalara göre 51 yurttaşımız hayatını kaybetti, birçoğu ağır olmak üzere 100’den fazla insanımız da yaralandı. Ülkemizin en şirin yörelerinden biri olan Reyhanlı ilçesi düpedüz savaş alanına döndü. Geçtiğimiz aylarda yaşadığımız Cilvegözü’ndeki patlamanın acı anısı halen belleklerde tazeliğini korurken, Reyhanlı katliamı bu topraklar üzerinde yaşayan tüm yurttaşlarımızda daha da derin bir acı ve üzüntüye neden olmuştur.

 

   Buradan Niğde Hükümet Meydanından haykırıyoruz. Reyhanlı’daki patlamalar, ölüm ve yaralanmalar siyasal iktidarın Suriye’ye yönelik savaş kışkırtıcısı politikasının dolaysız bir sonucudur. Çığlık çığlığa haykırarak ifade ediyoruz ki; Hatay'ın Reyhanlı İlçesi’nde bombalı araçlarla doğrudan emekçi halkımızı hedefleyen bu katliam kontrgerilla türü eylem tarzıdır ve katliamın tetikçisinden planlayanına tüm ayrıntıları NATO karargâhınca ve AKP iktidarınca gayet net bir şekilde bilinmektedir.

 

     Ülkemiz tarihinin en büyük kitle katliamlarından birisi yaşandık. Acımız tarifsizdir. Yaşamını yitiren 51 insanımızın yakınlarına ve halklarımıza başsağlığı diliyoruz. Yaralanan 50'si ağır 115 yurttaşımıza acil şifalar diliyoruz. Başta Reyhanlı da yaşayan yurttaşlarımız olmak üzere ülkemiz emekçi halkları basın yasaklarıyla saklanmak istenen gerçekliğin ne olduğunu çok iyi biliyorlar. Evet, Reyhanlı katliamı, Cilvegözü sınır kapımızda yaşadığımız patlama gibi, Akçakale’ye düşen top mermileri gibi AKP Hükümeti’nin emperyalist haydutlarla birlikte yürüttüğü Suriye politikasının bir sonucudur…”dedi.

 

HDK Niğde Meclisi tarafından organize edilen etkinliğe Niğde Halk Evleri de destek verdi

 

HDK Niğde Yürütme  Kurulu Sözcüsü Göksel Rıza Özkan’ın basın metnini okumasının ardından oturma eylemine eylemine geçildi. Yere serilen pankartların etrafına sıraladığı mumları yakarak 30 dakikalık sembolik oturma eylemi yaparak protestolarını yapıp daha sonra alandan ayrıldılar.








 




Editör: TE Bilişim