NİĞDE HDK-HDP “Kentimizi de Kendimizi de Biz Yöneteceğiz” toplantılarının ilkini Niğde merkez ilçede gerçekleştirdi.

 

 

Halkların Demokratik Kongresi Niğde Meclisi ve HDP (Halkların Demokratik Partisi) üyelerinin birlikte gerçekleştirdiği “Kentimizi de Kendimizi de Biz Yöneteceğiz” toplantılarının birincisini 11.09.2013 Çarşamba günü Niğde İl merkezinde yapıldı.

 

 

     Toplantının açılış konuşmasını yapan Niğde HDP İl örgütü eş başkanı Gülten Sırvermez “ HDP tüm devrimcilerin, ezilenlerin, gadre uğrayanların inancından ve kimliğinden dolayı yok ve hor görülenlerin politik iddialarını hayata geçireceği ortak adresimiz olarak ilimizde de kuruluşunu sizlerin katkısıyla gerçekleştirmiştir. Partimizin örgütlenmede ve seçim süreçlerinde elde edeceği başarı ülkemizin birlikte, eşit ve adalet içinde yaşama projesine hizmet edecektir.” dedi.

 

 

Konuşmasına “ Yerel, artık merkezin tebaası olmak istemiyor. “Kendimizi de Kentimizi de Biz Yöneteceğiz” talebini yükseltiyor. Biz de bu anlayışı geliştirmeyi ve başarıya kavuşturmayı bir sorumluluk olarak kabul ediyoruz.  Gelin hep beraber bu iddiamızı gerçekleştirelim, yerel demokrasiyi inşa edelim, yaşam alanlarımız hakkında karar verme yetkisini elimize alalım.” diye devam ederek  “Çağrımız demokrasiden, eşitlikten, adaletten, barıştan, emekten, özgürlükten yana olan, bunlar için mücadele eden tüm insanlara, örgütlenmelere ve kuruluşlaradır: Gelin demokratik geleceğimizi birlikte kuralım. Bu demokratik seçeneğe birlikte sahip çıkalım. Gelin, en güçlü birlik zeminimizi, emek, demokrasi ve özgürlük anlayışımızı birlikte geliştirelim, birlikte büyütelim. Gelin yerel siyaseti, kısır ve demokratik olmayan çekişmelere mahkûm olmaktan kurtaralım. Gelin hep birlikte mücadele edelim. Birlikte başaralım. Hep beraber yönetelim ve değiştirelim.” Çağrısıyla konuşmasını tamamladı.

 

 

HDK Niğde Meclisi üyeleri ve HDP kurucu üyeleri örgütlenme çalışmalarıyla ilgili söz alarak bilgilendirme yaptıkları toplantının ardından Niğde Yerel seçimlerine yönelik öneri ve görüşleri tartışarak Mart 2014 yerel seçimine katılma yeterliliği için gereken örgütlülük düzeyine ulaşmak için 12-20 Eylül 2013 tarihleri arasındaki dokuz gün süresince örgütlenme ve tanıtım çalışması yapmayı kararlaştırdı.

 

 


Editör: TE Bilişim