Tarım Bakanı’ndan Hayvancılık Kredisi kullananlara kötü haber!

 

CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak’ın, geçtiğimiz aylarda Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı M. Mehdi Eker’e, Hayvancılık Kooperatifleri kanalıyla, Sosyal Yardımlaşma Vakıfları aracılığıyla sağladığı hayvancılık kredilerine ilişkin yazılı soru önergesine cevap geldi.

 

Bakan Eker, “Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı arasında yürütülen Kırsal Alanda Sosyal Destek projesine göre; 3294 sayılı kanun gereği kooperatif ortaklarına destek sağlandığını, projenin 2003 yılında başladığını ve sona erdiğini, ancak programa alınan kooperatiflerin işlemlerinin, protokol gereği tamamlanıncaya kadar devam edeceğinden” söz etti.

 

Niğde Milletvekili Doğan Şafak’ın, “Niğde İlimizde; Sosyal Yardımlaşma Vakfı tarafından Hayvancılık desteği alan kaç vatandaşımız vardır?” sorusuna Tarım Bakanı Eker, “16 kooperatifin 925 ortağına kredi desteği sağlandığını” açıkladı.

 

CHP’li Vekilin “Türkiye genelinde Sosyal Yardımlaşma Vakıfları tarafından Hayvancılık kredisi verilen kaç vatandaşımız vardır? Kaç vatandaşımız son bir yılda kredilerinin ilk ödemesini yapamamıştır?” sorusunu ise, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı yanıtsız bıraktı.

 

Doğan Şafak’ın, “Maddi durumu düşük olarak hayvancılık kredisi alan vatandaşlarımızın, Mart 2014 tarihinde ilk ödemelerini yapması gerekmektedir. Bu ödemeleri yapacak gücü olmamasından dolayı, kredilerinin ilk taksitlerini ileri bir tarihe ertelemeyi düşünüyor musunuz?” ve “Bakanlık olarak; Hayvancılık Kooperatifleri üyelerine, Sosyal Yardımlaşma Vakıfları tarafından verilen hayvancılık kredilerinin ertelenmesi konusunda, illerdeki mütevelli heyetlerine her hangi bir talepte bulunacak mısınız?” sorularına ise Bakan Eker “ Söz konusu kooperatiflerle ilgili kararların, Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü bünyesinde yer alan Fon Kurulu tarafından alındığını, kredilerin geri dönüş işlemlerinin Ziraat Bankası tarafından takip edildiğini” söyledi.

 

CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak’ın, “Hayvancılık kredilerinin ertelenmesi konusunda bir çalışmalarının olup olmadığı sorusuna ise, Tarım Bakanı Eker’den cevap gelmedi.


 Konu ile ilgili haberimiz için manşete tıklayın

 

 

Editör: TE Bilişim