İşçi Partisi Niğde İl Başkanı Z.Cem Yıldırım’ın basın açıklamasını sunuyoruz.

 

Haydi, 4 Haziran’da Silivri’ye, Devrimcilerle Dayanışmaya!

Ergenekon tertibi kapsamında, 19 Ağustos 2012 günü düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınarak tutuklanan İşçi Partisi Genel Başkanvekili Mehmet Bedri Gültekin, Ulusal Kanal Genel Yayın Yönetmeni ve İP Genel Başkan Yardımcısı Turhan Özlü, İP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul İl Başkanı Erkan Önsel ve İÜ Araştırma Görevlisi Mehmet Perinçek ile 6 Aralık 2011’de gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan Aydınlık gazetesi imtiyaz sahibi Mehmet Sabuncu’nun da aralarında yer aldığı Aydınlık çalışanları ve İşçi Partisi Yöneticilerinin yargılanmasına 4 Haziran 2012 günü Silivri’de başlıyor.

  Ergenekon Davasıyla birleştirilmesi istemiyle açılan davada, İşçi Partisi’nin Anayasa güvencesi altındaki hukuki, yasal ve meşru siyasal faaliyetleri ile gazetecilik yargılanmak isteniyor.

İŞÇİ PARTİSİ YARGILANAMAZ

Ergenekon savcıları ve yargıçları, Anayasa ve yasaları ihlal ederek İşçi Partisi’ni yargılamaya cüret ediyorlar. Bu kabul edilemez! İşçi Partisi, Atatürk Devrimi’nin, yurtseverliğin kalesidir! İşçi Partisi, bastırılamaz, teslim alınamaz.

İşçi Partisi’nin birinci vazifesi BOP Eşbaşkanlığını yıkmaktır! Yıkılacaklardır! İşçi Partisi, görev başındadır! İşçi Partisi, Türkiye’yi yeniden Kemalist Devrim rotasına sokacak ve yeniden Atatürk Cumhuriyetinin kuruluşuna önderlik edecektir.

GAZETECİLİK YARGILANAMAZ

Ergenekon savcıları ve yargıçları, gazeteciliği, gerçek haberciliği, Aydınlık’ı yargılamaya cüret ediyorlar. Gazetecilik yargılanamaz! Aydınlık gerçekleri halkımıza ulaştırarak, yolumuzu aydınlatmaktadır. Aydınlık susturulamaz, gerçeklerin üstü örtülemez.

     Yurtseverlerle dayanışmak için, 4 Haziran 2012, Pazartesi günü saat 09.00’da Silivri Zindanındaki Duruşma Salonunda olacağız.

Bütün yurttaşları, Ergenekon tertibine dur demek için Silivri’ye çağırıyoruz.

       Haydi, 4 Haziran’da Silivri’ye!

 

    İP NİĞDE İL YÖNETİM KURULU ADINA İL BAŞKANI Z.CEM YILDIRIM


Editör: TE Bilişim