CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, temeli 1995 yılında atılan ve o tarihten bu yana atılan temeli ile kalan ‘Niğde Havaalanı Tabelasının’ önünde bir açıklama yaparak, “Havaalanımız yok ama artık tarihi eser statüsüne eren bir tabelamız var” dedi.

Bor İYİ Parti Adayı MHP'li Sıtkı Erat Lehine Çekildi Bor İYİ Parti Adayı MHP'li Sıtkı Erat Lehine Çekildi

TEMEL 27 YIL ÖNCE ATILDI

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, bundan tam 27 yıl önce temeli atılan ve bugüne kadar temel atma işleminin haricinde hiçbir çalışma yapılmayan Niğde Havaalanı Tabelasının bulunduğu alanda, iktidarını sert sözlerle eleştirdi.

BEKÇİ EMEKLİ OLDU

Binlerce dönüm arazi havaalanı olmak için beklediğini belirten Ömer Fethi Gürer, “1995 yılında tabelası asıldı ve temeli atıldı. Havaalanı temeli atıldıktan sonra burada görevlendirilen bekçi, emekli oldu. Ancak havaalanı ile ilgili çalışma başlamadı” dedi.

HAVAALANI OLMAYINCA SANAYİ DE ÜNİVERSİTE DE GELİŞMİYOR

Her seçim öncesinde siyasilerin ve Bakanların Niğde’ye gelerek ‘havaalanı sözü’ verdiğini hatırlatan CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Ancak verilen sözler hep vaatte kalıyor. Havaalanı olmayınca sanayi gelişmiyor, üniversite gelişmiyor” diye konuştu.

YILDIRIM BİLE SÖZ VERMİŞTİ

1995 yılında asılan ‘Niğde Havaalanı Tabelasının’ da artık tarihe eser statüsüne erdiğini ifade eden CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Niğde’de havaalanı yok, elimizde bir tabela kaldı. Niğdeliler havaalanı istiyorlar. 20 yıldır iktidarda olan AKP her seçim öncesinde vaatlerde bulundu, ‘havaalanı yapılacak’ denildi. Dönemin başbakanı Binali Yıldırım geldiğinde hızını alamadı ve Niğde’ye kısa sürede havaalanı yapılacağını söyledi, Niğdelilerin uçacağını ifade etti. Ancak Niğdeliler uçmadı, 55 tane havaalanı yapıldı. Niğde havaalanı olmayan ender iller arasında kaldı” diye konuştu.

ÇEYREK ASIRLIK TABELA , RESİM ÇEKTİRMEK İSTEYENLERİN UĞRAK YERİ OLDU

Artık havaalanının, çeyrek asırlık tabela önünde gelen geçenin resim çektirdiği yer değil, yolculuk yapacağı uçakların yönüne gösteren tabelalar olması gerektiğini anlatan Gürer, “Onun için bu dönemde bir kez daha yetkililere çağrıda bulunuyoruz; ya gelip seçimden seçime söz vermeyin ya da Niğde’ye havaalanını yapın. Arazi bomboş, bu arazi hiçbir amaçla kullanılmıyor ve boş tutuluyor.Bir an önce havaalanı yapılsın” dedi.

Nİğde çevre illerde Nevşehir ve Kayseri üzerinden havaalanı ulaşımı sağlandığına işaret eden CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer havaalanı alanı olarak ayrılan bölge Niğde iline komşu iller içinde avantajlı olduğunu, Konya en büyük ilçelerinden Ereğli içinde Konya’dan daha yakın bir konumu bulunduğunu belirtip sanayi ve Üniverste gelişmesi yanında on bini yılı bilinen kültür ve tarih şehrinin dünyaya açılması sağlanabileceğini, Bolkar ve Aladağların doğal güzelliği ile turizmde istenen noktaya erebileceğini ifade etti. Her seçimden seçime iktidar bakanları gelip hava alanı sözü verdiğini anlatan Gürer “Niğde yeterince oyalandı.Artık havaalanını görmek istiyoruz” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim