CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak, halkla buluşmaya devam ediyor. CHP’li Şafak dün Altunhisar İlçesi’ni ziyaret ederek halk ve esnafla buluşup sorunlarını dinledi.
 
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin tatile girmesiyle birlikte CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak Niğdelilerle buluşmaya devam ediyor.
Dün Altunhisar İlçesi’ne giden CHPli Şafak burada esnaf, vatandaş ve pazarcılarla buluşarak dert dinledi.
Pazarcılar, Yüksek Mazot Fiyatından Rahatsız!
CHP’li Şafak ile sohbet eden Pazar esnafı, dünyanın en pahalı mazotunu kullanmaktan rahatsız olduklarını ifade etti. CHP’li Şafak; “konu ile ilgili bizler defalarca hükümeti uyardık, Tarımdan ulaşıma mazot fiyatlarının bir an önce inmesi gerekiyor. Bugün üretici ürününü pazara yüksek nakliye bedellerinden dolayı götüremiyor. Daha da kötüsü bütün pazarcı arkadaşlarımızın en büyük sıkıntısı olan K-1 belgesi yüzünden pazarcı esnafı kan ağlıyor. Düşünün bir kamyonun bedeli 7-10 bin arasıyken, K-1 belgesi 12 bin lira hal böyle olunca esnaf büyük sıkıntıya giriyor. Çoğu esnaf ise bu anlamsız uygulamadan dolayı ticari araçlarını kayıt altına aldırmıyor” dedi.
“Tarımda Altunhisar Marka Olacak!”
Bölgede bir çok tarımsal arazinin sulama ve enerji sorunu yüzünden atıl kaldığına dikkat çeken CHP’li Şafak, bu tezatlıktan dolayı Altunhisarlının göç etmek zorunda kaldığını ifade etti. Altunhisar halkı ile konuşan Şafak; “Bölgenin en önemli sorunu işsizlik. Bölgenin en önemli özelliği ise geniş tarım arazileri. Maalesef sulama sorunu yaşanıyor. Bizler bu gerçeği bildiğimizden konuyu Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne taşımaya hazırlanıyoruz. Zira Konya Ovaları Projesi ( KOP) bu bölgenin tarımsal sulama sorununu tamamen bitirecek büyüklükte bir projedir.” Dedi.
“Türkiye İyiye Gitmiyor!”
CHP’li Şafak halkla temaslarında hükümetin acil ekonomik önlemler alması gerektiğini hatırlattı. CHP’li Şafak; “Bugün borsa ve bankacılık sektöründe Türkiye’ye yabancı kaynaklardan 120 milyar dolar gibi yüksek para girişi var. Ama bu paraları yabancılar boşuna getirmiyor. Paraya para katma derdinde. Hal böyle olunca Avrupa ve Amerika’nın dört beş ktı oranlarda paraya faiz veriyoruz. Bu faizler ise sizlerin artırımlarınız eğer yabancı sermaye en ufak bir kriz ihtimali görürse işte o an bu paralar geri çekilecek ve Türk Ekonomisi tarihinin en büyük krizi ile karşı karşıya kalacak. Hükümet bu konuda bir an önce önlem alması gerektiği gibi üretim ekonomisine geçmesi gerekiyor. Böylece üretim değerleri artan ülkede ekonomik krizler daha geç hissedilir” dedi.
Altunhisar’a Fakülte Şart!
CHP’li Şafak’tan talepte bulunan Altunhisarlılar bölgenin en önemli sorunlarından birisinin eğitim sorunu olduğuna dikkat çekti. Şafak konu ile ilgili “Niğde Üniversitesi bu bölgede bir fakülte ve ya yüksek okul açması gerekiyor. Bu konuda gerekli temaslarda bulunacağım” dedi.
“Altunhisar- Yeşilyurt Yolu Tamamlanmalı”
CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak, ulaşım soruna dikkat çekerek; “İktidar partisinin mensupları her fırsatta bu yolu tamamlayacaklarını söylemesine rağmen hala bu konuda bir somut adım yok. Bu yolun bir an önce açılması gerekiyor. Çünkü bölge halkının ulaşım sorununu çözemezsek, bölgede bitme noktasına gelen ticari yaşam tamamen biter” dedi.
“Ramazan Ayı, Bereket Ayı”
CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak Ramazan ayının bütün inanlar için kutsal bir ay olduğuna dikkat çekerek; “bu ayda oruç tutan ve ya tutamayan bütün inanan kardeşlerimizin Ramazan ayını kutluyorum. Bu ayda umarım Altunhisarlı kardeşlerimiz bereketli bir ay geçirirler. Bu bağlamda bu ziyaretimle birlikte bütün herkesin Ramazan ayını tekrar kutluyorum” dedi.
CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak bugün Çamardı bölgesini ziyaret ederek halkla buluşması bekleniyor.
 





Editör: TE Bilişim