Perşembe Günü Halk TV’de 17 Ana Haber Bülteni’ne konuk olan Kemerhisar Belediye Başkanı Beytullah Kirazcı, verdiği demeçlerle gündem belirledi.
 
Haber- Foto: Gökhan ÖZBEK
 
Halk TV’nin sevilen sunucusu Ezgi Değirmencioğlu’nun konuğu olarak canlı yayına çıkan Beytullah Kirazcı, hem Tyana’yı tanıttı, hem de 31 Temmuz’da başlayacak olan 14. Tyana Kültür ve Turizm Festivali’ne tüm Türkiye’yi davet etti.


Perşembe günü saat 17:00’da sunulan Ana Haber bülteninden sonra Ezgi Değirmencioğlu’nun stüdyo konuğu olan Kemerhisar Belediye Başkanı Beytullah Kirazcı, tarihi ve kültürel açıklamalarıyla dikkat çekti.

Konuşmasına özgür ve sansürsüz basın vurgusuyla başlayan Kirazcı, usta sunucu Değirmencioğlu’nun festival ile ilgili sorularına verdiği cevaplarla izleyenlerde büyük bir merak uyandırdı.

Kirazcı programda; “150’i aşkın ulusal ve uluslar arası sanatçının katılacağı Tyana Kültür ve Turizm Festivaline 50 bini aşkın katılımcı beklemekteyiz. 3 gün sürecek olan festivalde bilimsel paneller, sağlık ve tarım üzerine söyleşiler, konserler, halk oyunları gibi bir çok etkinlik düzenlenecek. Bu yıl 14. sü düzenliyoruz ama inanıyoruz ki bu yıl düzenlenen festivalle Tyana markası yaygınlaşacaktır” dedi.
Kemerhisar’ın tarihsel sürecine ve teolojik önemine de dikkat çeken Kirazcı, çok yakın süreçte Kemerhisar’da kültür ve doğa turizmi ile Kapadokya’da önemli birer merkez haline geleceğine vurgu yaptı.

Demokrasinin vazgeçilmez bir yaşam tarzı olduğunu ifade eden Başkan Beytullah Kirazcı, Apollonios’tan günümüze edinilmiş tecrübelerle birlikte kendine özgü birliktelikçi demokrasi adını verdikleri yönetim anlayışı ile belediye başkan adayı olduğunu, ekibinin de aynı süreçten geçtiğini ifade ederek, festival sonrası tüm Türkiye’ye örnek olacak teorik çalışmaların kitaplaşacağına vurgu yaptı.
Söyleşi sırasında ekranlara onlarca Kemerhisar ve Başkan Kirazcı’nın faaliyetleri konusunda görseller yansırken, ilk TV canlı yayınından Kirazcı tam not aldı.
 
Editör: TE Bilişim