M.H.P.’nin 44. Kuruluş yıldönümü için Ankara’da bulunan Niğde İl Başkanı Hakan Er, Türk gençlik Kurultayı ve Şöleni’ne katılarak, partisinin mücadelesi hakkında açıklamalarda bulundu.

 

Haber- Foto: Gökhan ÖZBEK / TyN HABER

 

Hakan Er: Milletimizin Partisi 44 Yaşında…

8-9 Şubat 1969 yılında siyasallaşarak MHP adını alan milliyetçi hareket, 44. Kuruluş yıldönümünde coşkulu bir gençlik kurultayı yaparak, iktidara talip olduğunu açıkladı.

MHP Niğde İl Başkanı Hakan Er, Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin’i ziyaret ederek kurultayın gerçekleşeceği Arena Spor Salonuna geçti.

Salonda bulunan 20 bini aşkın ülkücü gençliği selamlayan Er, burada tüm başkanlık Divanı üyeleri ile tek tek tokalaşarak, protokoldeki yerine oturdu.

Kurultay öncesi çeşitli müzik ve dans grupların gösterisi olurken, MHP Lideri Dr. Devlet Bahçeli’nin salona girmesi ile birlikte binlerce ülkücü genç “Sensiz Asla, Devletin Başına Devlet Geçecek!” tarzında dakikalarca slogan atarak, alkışla tempo tuttu.

Tüm ülkücü şehitler, ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk adına gerçekleştirilen bir dakikalık saygı duruşundan sonra, hep bir ağızdan İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra, Gençlik Kurultayı’nın açılış konuşmasını Ülkü Ocakları Genel Başkanı ve hemşerimiz Olcay Kılavuz gerçekleştirdi. Kılavuz “Ülkücü Gençlik Ne İstiyor?” adlı çalıştayın raporunu tüm ülkücü gençliğe aktarırken, yarım saati aşkın konuşmasında MHP iktidarlığı için tüm ülküdaşların birbirine kenetlenmesi gerektiğini aktardı.

Daha sonra kürsüye MHP Lideri Dr. Devlet Bahçeli çıkarak tüm ülküdaşları selamladı. Konuşmasında partisinin kuruluş sürecini, ilerleyişini ve hedeflerini aktaran Bahçeli, partisinin iktidara yakın olduğunu ve bölücü terörün siyasal teröre dönüşmemesi için dim dik ayakta durduğunu vurguladı. 1 saate yakın konuşması sık sık ülkücü gençlerin sloganları ile kesilirken, Türkiye’nin geleceğinin ülkücü gençler olduğuna dikkat çekti.

MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli’nin konuşmasından sonra, partililer ile birlikte kurultayı izledi. Kurultay sonra MHP Niğde İl Başkanı Hakan Er ile İl Başkan Yardımcısı Ömer Suman, MHP Kurucu Lideri Alparslan Türkeş’in mezarını ziyaret ederek, Niğde’de partisinin iktidar olacağı sözünü verdi.

“44 Yıldır Ayaktayız, Tüm Türkiye’yi Ayakta Tutacağız!”

MHP Niğde İl Başkanı Hakan Er partisinin kuruluş yıl dönümü dolaysıyla yazılı bir mesaj yayınlayarak; “ Milliyetçilik davası, milletimizin varoluş tarihi ile eşdeğerdir. Ne mutlu ki biz ülkücülere bu kutsal davayı siyasallaştıran, milletimize tercih konumuna getiren bir siyasi partiyiz. Metehan’lardan Atilla’lara, Atilla’lardan Alpaslan’a, Alpaslan’dan Osman Gaziye, Osman Gazi’den Fatih Sultan Mehmet’e, Fatih Sultan Mehmet’ten, Sultan Süleyman’a, Sultan Süleyman’dan Atatürk’e, Atatürk’ten Türkeş’e, Türkeş’ten Bahçeli’ye kadar davamız hiçbir zaman değişmedi. Özgür, güçlü, bağımsız bir Türk Devleti. Partimiz bu kuruluş ilkesi doğrultusunda, Rahmetli Başbuğumuz Sayın Alparlan Türkeş’in formülüze ettiği 9 ışık doktrini sayesinde partimiz 44 yıldır milletimizin tercihidir. Bugün kendisini iktidarda sananlar, mağrurca, fütursuzca ben yaptım oldu diyenler MHP dün vardı, bugün var, yarın olacak! Oysa onlar dün şanlı tarihimiz karşısında ağır yenilgiler tatmış, bugün onlara yine ders verecek bir partiyiz. Bu partinin kuruluşunda şehadet vardır, sadakat vardır, ülkücülük davası vardır. Onun için partimiz günlük siyasi hesaplar yerine vizyonu olan, misyonunu gerçekleştirme kaygısı güden bir siyasi oluşumdur. Beş bini aşkın şehidimizin kanları daha henüz kurumamıştır. Başbuğumuz Türkeş’in hedeflerini, Liderimiz Sayın Dr. Devlet Bahçeli ile gerçekleştirme arzusunda yolumuzdan sapmadan ilerliyoruz. Buradan tüm dava arkadaşlarıma söz veriyorum. MHP Niğde’de İktidar olacaktır. MHP Türkiye’de iktidar olacaktır. MHP Türk Dünyası’nın Lider Ülkesinin yegane adresi olacaktır. MHP Emperyalist saldırganlık altında ezilen İslam Coğrafyasının kurtarıcısı olacaktır. MHP Tüm dünyada Adaletin, hakkın, Türklüğün sembolü olacaktır. 44 yıldır ayaktayız, tüm Türkiye’yi iç ve dış tehditlere karşı dim dik ayakta tutacağız.  Unutmasınlar ki bugün Türkiye Cumhuriyeti’nin sigortası MHP’dir!” dedi.

 

Ülkü Ocakları Genel Başkanı Hemşerimiz Olcay Kılavuz'un konuşmasının 2. bölümü...

Editör: TE Bilişim