CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyon Üyesi Ömer Fethi Gürer  Niğde ilinde meydana gelen  gaz zehirlenmeleri ile ilgili açıklama yaptı.


Niğde İlinin farklı konularda olduğu gibi çevre konusunda da yeterince önemsenmediğini ve örnekleri ile geçmişten günümüze sorunların devam ettiğini belirten Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer Niğde merkez Selçuk Mahallesi, Aşağı Kayabaşı ve  Esenbey Mahallelerinde yoğun hissedilen ve yurttaşların etkilendiği gaz olayının Kızılca Deresine dökülen bir atıktan oluşan metan gazından kaynaklandığı yönünde şüphelerin bulunduğunu ve bu yolda incelemenin sürdüğünü belirterek Akkaya Barajına akış yolu üzerinde bu tür bir atığın bırakılmasının ve halkın etkilenecek derecede çevre sorunu oluşmasının ciddi bir tehdit olduğunu belirtti. Atığın baraja ulaşmaması için de gerekenin yapılmasını istedi.


Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer Akkaya Barajı’nın başlı başına bir çevre felaketi olduğunu ve bu durum ortada iken , “Üniversite kuş cenneti var” diye haberlerin kamuoyuna yansıdığına dikkat çekerek balıkların ve canlıların yaşamadığı alana gelen kuşların  toplu ölümlerinin yaşanmamasının da mucize olarak tanımlanabileceğini ifade etti. Niğde İlinde hava kirliliği sorununun yanında farklı yerlerde gaz çıkışlarından öte siyanür ile altın aranmasının da yarattığı sorunlar bulunduğuna dikkat çeken Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Gümüşler üzerindeki mera alanlarında nedeni saptanamayan koyun ölümlerini de anımsatarak “Niğde bu bağlamda tümden ele alınacak sorunlara sahip bir bölgedir. Yıllardır yazılarımızla sorunu gündeme taşıdık. Hasan Dağında çıkan gazdan Akkaya kirliliğine değin  her konuda söylediklerimiz oldu. Ne yazık ki görmeden inanılmadığı için sorunlar  bitmiyor. Niğde çevre sorunlarını Mecliste de dile getiriyoruz. Umarız yetkililer soruna gereken hassasiyetle yaklaşırlar” dedi. Gürer  gazdan etkilenenlere geçmiş olsun dileklerini iletti.





 
Editör: TE Bilişim