Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer CHP Bor İlçe Başkanı Erdal Gevrekçi ve İl Yönetim kurulu Üyesi Sami Şadan Eriş, Merkez İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Bayram Yıldırım ile danışman Hacı Mustafa Çopur ile birlikte Bor ve köylerde ziyaretlerde  bulundu.

 

Vatandaşların sorunlarını dinleyen Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer TBMM ‘de  Niğde İlinin her sorununu gündeme taşıdığını ifade etti ve “Muhalefet Milletvekili olarak ilimizin sorunlarını her ortamda  ilgili Bakanlara anımsatıyorum. Havaalanı, Akkaya Barajı, Ecemiş suyu, hızlı tren, üreticilerin sorunları, sulama suyu sorunları tümünün çözümüne yönelik çaba içindeyim. Ayrıca her köy ve ilçe sorunlarını ilgili Bakanlara yazılı iletiyorum. Elma ve patates için meclis araştırmamız AKP Milletvekillerinin oyları ile reddedildi. Özünde böyle bir araştırma yapılması Niğde için önemli olacaktı ama iktidara bağlı vekiller buna gerek duymadı. Terörde ülkemizin en önemli sorunu bu konuda da hükümet bildiğini yapmaktan öte bir yaklaşım sergilemiyor. Terörün yeşermesini seyrettiler, şimdide yalnız başlarına çözmek istiyorlar ama ortada her gün gelen şehitler var. Bu bir milli konudur. Her partinin işbirliği ile sorun mecliste çözüme erdirilebilir. Bu yola hükümet girmelidir ”dedi.

 Gürer soruları da yanıtladı. CHP olarak terörün her türüne karşı olduklarını da söyledi.

NİĞDE MİLLETVEKİLİ ÖMER FETHİ GÜRER YENİ YILDIZ KASABASINDA KONUŞTU

“ ÜRETİCİNİN ÜRETTİĞİNİ İŞLEYECEK TESİSLER YAPILMALI”

 

Niğde Milletvekili ve KİT Komisyon Üyesi Ömer Fethi Gürer, Niğde İli Ulukışla ilçesi Yeni Yıldız yerleşmesini ziyaret etti. Ulukışla CHP İlçe Başkanı Birol Önder ile köy kahvehanelerinde vatandaşların sorunlarını dinledi.

Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer Niğde İlinde sanayileşmede tercihin önceliğinin tarım ve hayvancılık ile ilgili bütünleşmiş tesislerin kurulması olduğunun gereğine değindi ve “Ürün burada yetişiyor, hayvancılık burada yapılıyorsa bunun işlenebileceği tesislerin olması geleceğimizin sorunlarının daha aza inmesine vesile olur “dedi.

 Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer Niğde İlinin bölgede ihmale uğramış illerin başında geldiğine vurgu yaptığı konuşmasında “O parti bu parti diye ayrışıp birbirimizi rakip görmek yerine memleket meselelerinde kimin doğru söylediğine bakarak o yönde birleşmek gelişmenin yolunu açar. Niğde hizmet bekliyor. Yapılacak, yapıldı derken ciddi projelerde bir adım atılmadı. Yıllardır boşa akıp giden sularımızı dahi verimli olarak değerlendiremedik. Yapılanlar var ama yetmiyor çünkü Niğde’ye uzun yıllar, çok boyutlu bakılarak sorunları ele alınmadı. O nedenle Adana, Kayseri, Nevşehir, Aksaray illeri ile Niğde mukayese edildiğinde sorunların ne kadar çözümsüz kaldığı görülecektir. O illerdeki gelişmişliğe Niğde’nin ermesi sorunların kısa sürede çözülmesi ile olasıdır. Bu bağlamda Niğde’de tarım ve hayvancılığa dayalı yeni yatırımların bir an önce yapılması gereklidir ”dedi. Elma, patates ve hayvancılık ürünleri ile ilgili entegre tesislerin bölgede yapılmasının önemine ve gereğine değindi. “Üreticinin ürettiğini işleyecek tesislerin yapılması bölgede tarımdan dönüşüm yaratacaktır ”dedi. Köy muhtarından sorunları da dinleyen Gürer, Yeniyıldız’ın belediye iken köye dönüşmesinin göçün Niğde’de ne kadar etkili sürdüğünün bir göstergesi olduğunu ifade etti.

 

Editör: TE Bilişim