Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Ankara'da da, Niğde'de de hiç boş durmuyor. Gürer, Bor salı pazarı, Ovalıbağ, Mahmutlu ve Asmasız köylerini ziyaret etti. 




 NİĞDE MİLLETVEKİLİ ÖMER FETHİ GÜRER BOR SALI PAZARINDA VATANDAŞLARLA GÖRÜŞTÜ

 

CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyon Üyesi Ömer Fethi Gürer Bor’da  pazarı gezdi. Vatandaşlarla görüştü. Sorunları dinledi. CHP Bor İlçe Başkanı Erdal Gevrekçi ve Yönetim Kurulu üyeleri ile pazarda esnafları ziyaret eden ve vatandaşlarla görüşen Ömer Fethi Gürer Niğde İlinde her sorunun çözümü için hükümet düzeyinde girişimde bulunduğunu ve yazılı sözlü soru önergeleri yanında meclis konuşmaları ile konuyu gündeme taşıdığını söyledi.

 

Vatandaşların Havaalanı ve Akkaya Barajı kirliliği ile ilgili sorularını yanıtlayan Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer Niğde İlinde ayrı Aksaray iline ayrı havaalanı yapılması gerektiğini ifade etti ve ortak havaalanının doğru olmayacağını söyledi.

RİZE İLE TRABZON ARASI 45 DAKİKA AMA DENİZE HAVAALANI YAPILIYOR

Rize ile Trabzon arası 45 dakika iken iki il için de havaalanı yapıldığını ve denizin doldurularak havaalanı inşa edildiğini söyleyen Gürer, “Rize, Niğde kadar bir yer. Oraya yapılan neden Niğde’den esirgensin” dedi. Bu bağlamda çalışmalarda bulunduklarını ve havaalanının mutlaka Niğde ilinde yapılmasını istediklerini ifade etti. Akkaya Barajının kirlenmesinin de önemli bir çevre sorunu olduğuna dikkat çeken Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “2009 yılından beri her gelen Bakan söz verdi ama hala Akkaya bir çevre felaketi. Bu konuyu sıkça yetkililere iletiyorum. Bakan son olarak “Bir yılda biz bu işi çözeriz “dedi.

 

 Bekliyoruz. Akkaya Barajı çevre felaketidir. Bir an önce çözüm yaratılmalıdır ”dedi. Patates ve elma üreticileri de ürünlerin değer bulmaması ile sorun yaşadıklarını, ürettiklerini satamadıklarını söylediler. Tüketicilerin pahalı sayılacak fiyatla ürün alırken üreticinin ürününü satamaması ve gelecek yıl içinde ekimin sınırlı yapılacağı için ürünün pahalı olmasının muhtemel olduğuna değinen Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Tarım politikamız kâğıt üzerinde var. Tarım politikası olmayınca ürün çok oldu mu üretici mağdur, az oldu mu tüketici mağdur oluyor. Planlı bir üretim sağlanmadan ve Niğde İlinde tarıma hayvancılığa dayalı sanayi gelişmeden bu sorunlar devam edecek. Çözüm hükümetin bakışında, eğer tarım planlı yapılırsa bu sorunlar yaşanmaz ”diye konuştu.

NİĞDE MİLLETVEKİLİ ÖMER FETHİ GÜRER OVALIBAĞ-DİVARLI KASABASINI ZİYARET ETTİ

GÜRER “ÜRETİCİ, ÇİFTÇİ, KÖYLÜYE GEREKEN DESTEK VERİLMELİDİR”

 

Niğde Milletvekili ve KİT Komisyon Üyesi Ömer Fethi Gürer Beraberinde Çiftlik İlçe Başkanı Turgay Yıldız, İlçe Sekreteri Levent Öcal, Bozköy Belediye Başkanı Yalçın Tekeli ve Azatlı  Belediye Başkanı Şahin Polat ile  Çiftlik İlçesi Ovalıbağ, Divarlı,  yerleşmelerini ziyaret etti. Vatandaşlarla konuştu. Sorunları dinledi. Patates ürününde yaşanan, maliyetin altında dahi ürün satılamaması konusunda dert yanan çiftçi ve üreticilerle görüştü.

Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer köylerde yaşamın devamı için tarım ve hayvancılığın mutlaka desteklenmesi gerektiğini söyledi. Niğde ilinde tarımda kullanılan sulama suyunun  yer altından elektrik vasıtası ile çıkarılmasının da  çiftçi için önemli maliyet artışına neden olduğunu ifade eden Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer  “Doğal yollardan yeryüzüne çıkan su kaynaklarından Niğde yeterince yararlanamamaktadır ”dedi. Aladağlardan çıkıp Akdeniz’e akan Ecemiş suyunun mutlaka Niğde ovalarına yönünün çevrilmesi gerektiğini ifade etti.

 Bölgede patates ekiminin yaygın yapıldığına dikkat çeken Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Üreticinin patatesi depoda kaldı. Yeni ekim yapılması için mutlaka hükümet üreticiyi desteklemeli, borçlarınız ertelesin destek verilsin. Hükümet vereceği yere parayı buluyor da çiftçinin köylünün derdi olunca mı bütçe aklına geliyor.  Çiftçi, esnaf, işçi kimin yanına gitsek sorun var. Hükümet ne işe yarar? Terörü önleyemeyen, tarıma hayvancılığa gereken desteği sağlayamayan, çok konuşup az iş yapan bir hükümetimiz var” dedi.

 

NİĞDE MİLLETVEKİLİ ÖMER FETHİ GÜRER MAHMUTLU VE ASMASIZ KÖYLERİNİ ZİYARET ETTİ

 

Niğde Milletvekili ve KİT Komisyon Üyesi Ömer Fethi Gürer CHP Çiftlik İlçe Başkanı Turgay Yıldız ile Mahmutlu ve Asmasız köylerini ziyaret etti. Köyde vatandaşların sorunlarını dinledi.

 Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Türkiye’nin sahibi ve efendisi köylülerdir’ sözünü anımsatan Gürer, “Atatürk köye köylüye çiftçiye sahip çıkılmadan gelişme olamayacağını daha 1920li yıllarda dile getirmiştir. Çiftçimizin köylümüzün sorunu bizim sorunumuzdur çözülmesi için gereken her çaba ve çalışma içinde olacağız “dedi.

 Emeği ile üretenlerinde rahat ,mutlu ve hak ettiği bir yaşama ermesinin şart olduğunu belirten Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer terör olaylarının yaşanmasında gerekenleri yapmayanların sorumluluğunu anımsattı. “Hükümet bu konuda uyguladığı politikalarda muhalefetin sesine kulak tıkıyor oysa bu sorun ülke sorunu. Birlikte TBMM’de sorunu gündeme alıp konuşmamız gerekir. Bu bağlamda söz alıp konuştum. Terör ile ilgili TBMM gerekeni yapmalıdır dedim 130’dan fazla kanunu seçimden bu yana çıkardık ama bir terör konulu oturum yapamadık. Hükümetin bu bağlamda politikaları ile başarısız olduğu görülmektedir” dedi. “Vatanın bölünmez bütünlüğü ve teröre karşı CHP olarak hassas ve duyarlıyız” diyen Gürer “Misakı Milli sınırları içinde ülkemizi böldürmeyiz “ diyerek noktaladı.

Editör: TE Bilişim