Cumhuriyet Halk Partisi Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer  Niğde ilinde köy ve kasabaları ziyaret etmekte ,Niğde merkez, Bor, Çiftlik, Ulukışla ilçelerine yaptığı ziyarette sorunları yerinde tespit etmeyi sürdürmektedir.

Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Ulukışla İlçesi Beyağıl Köyünde yaptığı konuşmada ülkemizde yaşanan 15 Temmuz darbe kalkışmasını değerlendirdi ve  “Bir an önce ülkemiz hızla normalleşmeye dönmelidir ”dedi.

Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer yaptığı konuşmada şöyle dedi: “ 15 Temmuz darbe kalkışması ülkemiz için beklenmeyen kanlı bir süreç oldu. Bu darbe girişimini şiddetle ret ediyoruz. CHP darbelere karşı olmuştur.   Demokrasi, Cumhuriyet değerlerinden ve hukukun üstünlüğünden başka  bir yol asla kabul edilemez. Mustafa Kemal Atatürk ülkemiz için  her öngörüsü  bu süreçte bir kez daha görülmüştür. Temel felsefemiz laik, demokratik Türkiye’dir. Din ve vicdan özgürlüğüdür. Din ile devlet işlerinin ayrı olması, din üzerinden siyaset yapılmamasıdır. Herkes inancını dilediği gibi yaşamalıdır. İnançlı insan ne soru çalar, ne emek çalar, ne haksızlık yapar ama görünen o ki  bu tür uygulamalar dün de yapılmıştır. Bu darbe girişimine de ilk andan itibaren karşı olduk. Hiç şüphesiz darbe girişiminde bulunan ve suç işleyenler gereken yargılama süreci sonrası cezalarını alacaktır. Ancak bu süreç iyi ve dikkatli götürülmeli, haksız yere bu süreçten zarar görenlerin hakları korunmalıdır. Binlerce kişi ya tutuklu ya işlerinden açığa alınmıştır. Suça karışanlar dışında ihbarlarla işinden olanlar vardır. Çok hassas olarak sorun ele alınmalı ve dikkatli bir çalışma ile suçlu ile suçsuzların ayıklanması sağlanmalıdır. İşkence ve kötü muamele insanlık suçudur. CHP olarak yıllardır uyarılarımız dikkate alınsa idi bugünleri yaşamaz idik. Yaşanan  süreç hızla normalleşmeye dönmeli ve  olağanüstü halden normal yaşama dönüş sağlanmalıdır ”

SORUNLARIN ARTMASI EKONOMİK SIKINTILAR YARATIR
Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer yaşanan sürecin hızla aşılması ve normalleşmesi ekonomi için de gereklidir ”dedi. Ve sözlerini şöyle tamamladı: “Yaşam bir yerde devam ediyor üretici ürününü satma peşinde. İşsiz iş arıyor, esnaf işler durgun nasıl aşarım diyor. Turizm bu yıl kayıp yıl oldu. Geleceğe olumlu bakmanın yolu aş iş sorunlarını aşacak çözümleri üretmektir. Üreticilerin çiftçilerin sorunlarına çözüm yaratmaktır. Patates, kiraz  yine sorunlu ürünlerdir. Diğer ürünlerde de sıkıntı üretici yaşamaktadır. Süreci sorunları çözmeye yönelik bir sürece taşımak ihtiyaçtır”dedi.

 
Editör: TE Bilişim