Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer bugün Halk Tv. de yaptığı söyleşide  dün gece Bor İlçesinde 6 vatandaşımızın ölümü ile sonuçlanan tren kazası ve Niğde’nin diğer  sorunlarını dile getirdi.
 
VİDEO AŞAĞIDA
 
Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Halk Tv. deki söyleşisine Bor ilçesinde meydana gelen Tren kazasında hayatını kaybedenlere başsağlığı, yaralananlara da acil şifalar dileyerek başladı.
 
 
Ömer Fethi Gürer; Ben gazetecilikte yaptım, bu sorunları sık sık yazdım. Üst geçit, alt geçit, hemzemin geçit gibi kavramların dikkatle ele alınması geriyor. 8 saatte bir tren geçiyor diye bakmamamız lazım. Olanaklarımız var. Boşa giden yatırımlar yerine doğru yapılan yatırımların da yapılması gerekiyor. Eğer biz doğru işler yaparsak bu acıları da yaşamayız. Trafikte yaşanan kazaların önemli bölümü dikkatsizlikten kaynaklanıyor. Bunun nedeni ekonomiktir, ailevi sorunlardır, içsel olarak yaşadığı duygulardır, o anki psikolojik durumudur. Şimdi tren gelirken bir minibüsün altında kalmasını ve işçilerin ölmesini insan olarak çok kabullenmek mümkün değil. Bunlardan acı duyuyorsunuz. Bu konuların da aşılması için kentlere bakışımızı da düzene sokmamız lazım. Bu süreç milat olmalı.  Niğde sahipsiz bir kent, ben Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından istemiştim. Türkiye’de 130 Kadın Konuk Evi var. Niğde’de yok.   Türkiye’de Kadın Konuk Evi olmayan iki ilden birisi Niğde^dir. Birde Bitlis’te yok. İç Anadolu’nun en sahipsiz illerinden biriyiz. Havaalanını 1996 dan beri bekliyoruz. Sulama suyunda sorumuz var, Ecemiş suyu gelecek deniliyor yıllardır onu bekliyoruz. Tıp Fakültesi bir yıl önce oldu dediler daha orta da Tıp Fakültesi yok. Yani kentin gelişmesi bazı sorunları çözer. Büyük kentlerdeki yığılmaların önünü Anadolu kentleri keser. Niğde gibi illeri geliştirirseniz. Buralardan büyük kentlere göçü engellersiniz. Kent yapılanmasını doğru düzenlerseniz ülkeye iyilik ederseniz. Biraz da bu yönden de sıkıntımız var. Sanırım darbe sürecinden sonra, Türkiye’nin gerçeklerine farklı bir bakış gerekiyor.” dedi.
 

 
Editör: TE Bilişim