Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer; “ Zamlar dar gelirlinin belini büktü. Taşeron işçilere verilen sözler derhal yerine getirilmeli” dedi


Cumhuriyet Halk Partisi Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM’de yaptığı konuşmada taşeron işçilerin durumlarına değindi ve verilen sözlerin yerine getirilmesini istedi.  Sözlerine İstanbul’da yaşanan terör olayını kınayarak başlayan Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer “ İstanbul'da meydana gelen terör saldırısını nefretle kınıyorum. Ölenlere rahmet, yaralılara acil şifa diliyorum. Ülkemizde her gün şehit haberleriyle içimiz yanıyor. Şehitlerimize de Allah'tan rahmet diliyorum” dedi.

CHP  Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer herkesin ve her kesimin sorunlarının arttığını ifade ederek zamlar ve taşeron işçilerin durumlarına değindiği konuşmasında sözlerine şöyle devam etti:“  Bir yandan da yaşam devam ediyor. Esnaf, çiftçi, işçi, emekli, engelli, herkesin, her kesimin sorunları artıyor. Ekonomideki bozulmalar devam ediyor; her gün gelen zamlar dar gelirlinin belini büktü. Atanamayan öğretmenler, sorunlarına çözüm istiyor. Esnaflarımız iş yerlerini kapatacak duruma geldi. BAĞ-KUR primlerindeki artış mağdur ediyor. Emekliler, banka promosyonları için verilen sözler yerine getirilsin istiyor. Üretici ürününü satamıyor. İşsizler iş bekliyor. Ülkemizde 600 bin civarında taşeron olarak çalışan insan var. 200 bin kişi, asıl işi yapanların yerine çalıştırılıyor. Üç ay içinde taşeron işçilere kadro verileceği açıklanmıştı. Bu sürecin altı aya sarktığı söyleniyor. Taşeron işçilere verilerin sözler derhâl yerine getirilmelidir. Kamuda, ayrımsız, taşeron işçilere bir an önce kadro verilmelidir. Emek en yüce değerdir ve alın teriyle çalışanların hakkı,  terleri kurumadan ödenmelidir” dedi.


Editör: TE Bilişim