CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer Adana’da meydana gelen yurt yangınında sorumluluğu olanların istifa etmesi gerektiğini söyledi. Gürer, “Geniş kapsamlı operasyonlar, sıkı denetleneceği belirtilen demeçler inandırıcılığını yitirmektedir. Zorunluluk gerektiren görevler dahi yeterince yerine getirilmediği tekrarlanan olaylardan anlaşılmaktadır.” dedi.

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer şöyle konuştu: “Adana'nın Aladağ İlçesi Kız Öğrenci Yurdundaki yangında 11 öğrenci, 1 kadın eğitmen yaşamını kaybetti. 22 öğrenci ise yaralandı.

Vefat edenlere Allah’tan rahmet yaralılara acil şifa dilerim. Ülkemizde yaşam her anlamda sorunlu hale geldi. Şehit haberleri, iş cinayetleri, trafik kazaları, kadın cinayetleri, töre cinayetleri, cinsel tacizler, gıda zehirlenmeleri, sel,  yangın gibi önüne geçilebilmesi ya da önlemlerle en aza inmesi olası can kayıpları ne yazık ki kaderci bir yaklaşımla ele alınmaktadır. Sorumlu olanların sorumluluğu gizlenmemelidir. Zorunluluk gerektiren görevler dahi yeterince yerine getirilmediği tekrarından anlaşılmaktadır. Geniş kapsamlı operasyonlar, sıkı denetleneceği belirtilen demeçler inandırıcılığını yitirmektedir. Bedava yaşadığımız günlerin tek sorumlusu sorumluluk makamında olanlardır. Onların görevi bahane üretme değil çözüm üretmedir. Olayların arkasından değil önünden gitmek şarttır. Sorumlular istifa etmenin de bir erdem olduğunu bilmelidir. RTÜK’ün yasak koyarak haberin detaylarının öğrenilmesini engellemesi ise suçluluk duygusundan öte anlamı olan bir sonuç değildir”



 
Editör: TE Bilişim