Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer Tarım Bakanı Faruk Çelik’in yanıtlaması istemiyle  elma bahçeleri için Niğde’deki erken uyarı istasyonlarını sordu. Elma üreticilerinin bu istasyonlardan ne kadar faydalanabildiği ve yenilenmelerinin düşünülüp düşünülmediği ve yeni laboratuvarların kuruluş aşamalarında Bakanlığın rolünü sordu.
Niğde Milletvekili Gürer’in soruları şöyle:

“1- Niğde’de  engebeli bir coğrafi yapı ve farklı rakımlardaki elma bahçeleri için tahmin uyarı istasyonları dört tane olup hepsi de eski teknoloji ürünüdür ve sayı olarak da çok azdır.  Yeni teknoloji ile donatılmış istasyon sayısının artırılması düşünülmekte midir?

2- Niğde ilinde  çok amaçlı toprak ve yaprak analizlerinin yapılabileceği laboratuvarlara kuruluş ve örgütlenme aşamasında destek sağlanmakta mıdır?”
 
Tarım Bakanı Faruk Çelik’in  Niğde Milletvekili Gürer’in sorularına yanıtları ise şu şekilde:
 “Niğde ilinde elmacılığın yoğun olduğu yerleşim birimlerinde 4 adet Erken Uyarı İstasyonu bulunmaktadır. Eski istasyonlarla yeni istasyonlar arasındaki fark internet modemli olup, çoklu kullanıcıya açık olmasıdır. Yapılan ölçümler ve tahminler ile kullanılan metodlar aynıdır. Bu kapsamda mevcut istasyonlardan bir tanesi modernize edilmiş olup, tekli kullanıcılı 3 eski istasyonun da modernize edilmesi planlanmaktadır.

Ayrıca, 2016 yılında II Özel İdare Müdürlüğü kaynaklarından yeni istasyon alımı için kaynak ayrılmış olup, üretim sezonu içerisinde ihtiyaç duyulan bölgelere 3 yeni istasyon alınarak kurulumu yapılacaktır.

Niğde İlinde bir adet İl Özel İdaresi'ne ait, bir de özel laboratuvar bulunmakta olup, Bakanlığımız söz konusu laboratuvarlann yetkilendirilmesi ve denetlenmesi ile ilgili iş ve işlemlerden sorumludur.”
 
  
 
TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA
 
 
İlgi    : 11.04.2016 tarihli ve 43452547-120.07-29581 sayılı yazınız.
 
İlgi yazı ekinde alınan, Niğde Milletvekili Sayın Ömer Fethi GÜRER'e ait 7/3855 esas nolu yazılı soru önergesine ilişkin Bakanlığımızın cevabi görüşü ekte sunulmaktadır. Bilgilerinize arz ederim.
 
 
 
Faruk ÇELİK/ Bakan 
 
 
 
NİĞDE MİLLETVEKİLİ SAYIN ÖMER FETHİ GÜRER'E AİT 7/3855 ESAS NUMARALI YAZILI SORU ÖNERGESİNE DAİR CEVAPLAR
 
Niğde ilinde elmacılığın yoğun olduğu yerleşim birimlerinde 4 adet Erken Uyarı İstasyonu bulunmaktadır. Eski istasyonlarla yeni istasyonlar arasındaki fark internet modemli olup, çoklu kullanıcıya açık olmasıdır. Yapılan ölçümler ve tahminler ile kullanılan metodlar aynıdır. Bu kapsamda mevcut istasyonlardan bir tanesi modernize edilmiş olup, tekli kullanıcılı 3 eski istasyonun da modernize edilmesi planlanmaktadır.
 
Ayrıca, 2016 yılında II Özel İdare Müdürlüğü kaynaklarından yeni istasyon alımı için kaynak ayrılmış olup, üretim sezonu içerisinde ihtiyaç duyulan bölgelere 3 yeni istasyon alınarak kurulumu yapılacaktır.
 
Niğde İlinde bir adet İl Özel İdaresi'ne ait, bir de özel laboratuvar bulunmakta olup, Bakanlığımız söz konusu laboratuvarlann yetkilendirilmesi ve denetlenmesi ile ilgili iş ve işlemlerden sorumludur.

 
Editör: TE Bilişim