CHP’li Gürer isyan etti: Sorularıma üstünkörü cevaplar veriyorsunuz? Bir tarihin yok olmasını seyrediyorsunuz!

Gürer: “10 bin yıllık bilinen tarihiyle Kapadokya ve Tabal Krallığı'na başkentlik yapmış olan Niğde ilinin tarihî ve kültür değerlerine gereken önem verilmiyor..”

Gürer: Niğde’mizi korumuyorsunuz, onarmıyorsunuz, tanıtmıyorsunuz.”

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM Genel Kurulunda, Kültür ve Turizm Bakanlığının 2020 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi ile 2018 Yılı Merkezi Yönetim Kesinhesap Kanunu Tasarısı Görüşmelerinde söz alarak, Tabak Krallığına başkentlik yapmış olan Niğde ilinin kültür değerlerine sahip çıkılmadığını ve turizmden yeterli payın verilmediğini ifade etti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 10 bin yıllık bilinen tarihiyle Kapadokya ve Tabal Krallığı'na başkentlik yapmış olan Niğde ilinin tarihî ve kültür değerlerine gereken önemin verilmediğini ve turizmden hak ettiği payı alamamasını eleştirdi.

“Niğde'de yeterli bilimsel araştırma yapmıyorsunuz, korumuyorsunuz, onarmıyorsunuz, tanıtmıyorsunuz.”

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Bütçe Komisyonu esnasında yöneltmiş olduğu sorulara gelen cevapların geçiştirildiğini ve üstünkörü cevaplar verildiğini ifade ederek, “Sayın Bakan, Bütçe Komisyonunda sorularımıza üstünkörü yanıtlar göndermişsiniz. "Tarihî alanlarda bilimsel çalışma yapılacak mı?" diye sorduk, bu yerlerin sit kapsamında olduğunu ifade ediyorsunuz. Biz de onu biliyoruz. Niğde'de yeterli bilimsel araştırma yapmıyorsunuz, korumuyorsunuz, onarmıyorsunuz, tanıtmıyorsunuz. Mevcutta olan Tyana Antik Kent, Bahçeli Köşk, Altunhisar, Kınık, Ulukışla, Porsuk, Çiftlik, Tepecik bilimsel kazıları yıl boyuna yayılacak mıdır? Niğde merkez, Kale çevre projesi, Bor Orta Mahalle, Ulukışla Öküz Mehmet Paşa Kervansarayı'nın turizm amaçlı değer bulması sağlanacak mıdır? Niğde merkez, Bor, Altunhisar, Çamardı, Çiftlik, Ulukışla tarihî, doğal güzelliklerinin korunması, tanıtılması için ne yapılmaktadır?” şeklindeki soruları tekrar Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a yöneltti.

Editör: TE Bilişim