Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer,; “ Teröre  TBMM  ortak karar ve yaklaşımla çözüm üretilmelidir” dedi

 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer İç işleri Bakanlığı Plan ve Bütçe Komisyonu toplantısında söz alarak terör, Uyuşturucu yaygınlaşması ve bakanlık çalışanlarının özlük hakları ile CHP belediyelere yapılan uygulamalar konusunda konuştu.

Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer terör bitmesi için TBMM meclisinin ortak karar ve yaklaşımla çözüm üretmesi gerektiğini belirtti. Şöyle dedi.- Terör, ülkemizde herkesi ve her kesimi ciddi olarak etkilemekte ve kaygılandırmaktadır. Öncelikle şehitlerimize rahmet, gazilerimize sağlıklı yaşam diliyorum. AKP iktidarları sürecinde ülkemizde terör konusunda politikalar ya açılım ya imha mantığıyla yürütülmüştür. Sonuçta yüzlerce şehit ve gazimize neden olan sonuç hâlen de belirsiz bir süreç olarak devam etmektedir. Bu anlamda izlenen politikalar yetersiz ve çözüm odaklı değil, güncel, değişken politikalar içermektedir.

 Fakir fukara çocukları her gün şehit olmaktadır. Bu süreç böyle devam etmemelidir. Şehitlere saygı dahi giderek unutulur boyuta doğru gitmektedir.

 2002’de biten terör, 7 Hazirandan bugüne erdiği noktada düşündürücüdür. Artık söz söyleme süreci sona ermeli, çözüme tüm partilerin iş birliğiyle odaklanılmalıdır,

 Türkiye Büyük Millet Meclisinde ortak karar ve yaklaşımla çözüm üretilmelidir. Sayın Bakanın olan biteni dahi Türkiye Büyük Millet Meclisine bir kez anlatmaması, sürecin milletvekillerinin bilgisinden dahi uzak yürüdüğünün göstergesidir.

Terör yanında komşu ülkelerle sorunlar da ülkemiz geleceği konusunda yalnız AKP bakış ve yaklaşımlarıyla olayların aşılamadığının da görülendir. Ülke geleceğinin tüm siyasi partilerin ortak yaklaşımıyla ele alınması gereken bir dönemdeyiz. Biz halktan oy kaldık, o zaman her yaptığımız doğru anlayışı AKP’ye de ülkeye de yarar getirmez.

 Terörün tüm ülkenin ve her yurttaşın ortak sorunu olduğu dikkate alınarak çözüme yönelmeli, Türkiye Büyük Millet Meclisi çözümün adresi olmalıdır, ortak politika oy kaygısından arınarak sağlanmalıdır. Bu vatan hepimizindir, ne bölünme ne dışarıdan müdahaleyi kabul etmemiz olası değildir. Çözüm Türkiye Büyük Millet Meclisinde yaratılmalı ve terörün bir an önce bitirilmesi sağlanmalıdır. “Terörle mücadele” konu başlığında Sayın Bakanın “Hükûmetlerimiz döneminde terörle etkin bir mücadelenin yanında özgürlükçü politikalar, demokratikleşme ve insan hakları alanında yapılan reformlarla devlet-millet kaynaşması sağlanmıştır. Terörün istismar ettiği siyasal ve sosyal sorunlar üzerine cesaretle gidilmiş, bu konuda reformlar büyük bir kararlılıkla hayata geçirilerek ülkemizde yakın dönemde sessiz bir devrim yaşanmıştır.” ifadesi dahi bu sürecin bir nedenidir.”dedi.

 UYUŞTURUCU İLE ETKİLİ MÜCADELE EDİLMELİDİR

 Niğde  Milletvekili Ömer Fethi Gürer konuşmasında İçişleri Bakanının  sunumda yer verdiği uyuşturucu ile mücadele konusuna değindi ve   zabıtların bu bağlamda yetkilendirilmesini de istedi. Gürer şöyle konuştu-“ Sayın Bakan, sunuş konuşmasında yer alan birkaç konuya dahi değinmek istiyorum: Uyuşturucu kullanımı önlemlere karşın ilkokullara kadar inmiştir. Mücadele çok yönlü genişletilmelidir.

Bir kısım uyuşturucu kullanırken AKP döneminde oluşan ekonomik sorunlarla yaşanan süreç daha çok kişinin uyuşturucuya yönelmesine neden olduğu bir süreçtir. Kolay ulaşılan, ucuz, öldürücü uyuşturucu madde kullanımı artmıştır. Aileler uyuşturucu bağımlısı olmadan olayı fark edememektedir. Bu konuda okul, zabıta, muhtar, Emniyet iş birliği yanında her kesimin konuyu önemsemesi şarttır. Zabıtalarda bu bağlamda mücadele için silah ve gözaltı gibi konularda kanuni düzenlemelere ihtiyaç duyulduğunu düşünüyorum. Bazı okul önlerine polis, aracıyla gelmekte, okul dağılımıyla gitmektedir, oysa çocuk yolda uyuşturucu tacirinin eline düşmektedir.

 Ayrıca uyuşturucu kullanan çocuklar için görevliler “Yakalıyoruz, bırakıyorlar.” diyerek yakınmaktadırlar. Bu konuda tedavi önemlidir, tedavi sonrası takip edilmesi gerektiği süreç önemlidir. Her mahallede uyuşturucu kullananların yerleri bilinmekte, bu anlamda caydırıcı ve eğitici çalışmalar gereklidir. Kimi veriler doğru yansıtılmamaktadır. Çünkü eldeki göre soruna bakılmakta, oysa bu sorun daha yaygın ve kangrene dönüşmüş durumdadır.”dedi.

 

KAÇAK KAZILARLA TARİHİ ALANLAR DELİK DEŞİK

 İç İşleri Bakanlığı Bütçe Plan Komisyon görüşmelerinde konuşan Ömer Fethi Gürer  “define avcılarına” karşı daha etkili mücadele gerektiğini de belirterek şöyle dedi-Sayın Bakan, kaçak kazılar konusunda da alınan önlemler yetersiz kalmaktadır.

Son yıllarda ekonomik sorunların artmasıyla ülke tarihî alanları delik deşiktir. Niğde ilinin 131 köyünde tarihî varlık izleri, Kültür ve Turizm Bakanlığının yapması gereken çalışmalar yapılmadığı için define avcılarının talan alanına dönmüştür.

 İhbarların dışında antik kazı alanlarına gerekli müdahaleler yapılmadığı için de tahribat hızlanmıştır. Bölgeye gittiğiniz zaman alan içinde tarihî bölgelerin neredeyse her yeri delik deşiktir ve bu neredeyse de her gün devam eden bir süreçtir.”dedi.

TRAFİK CEZALAR İLE DEĞİL KAZALARA NEDEN OLAN ŞARTLAR ORTADAN KALDIRILMALI.

 Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer “ trafik kazalarının artmasına rağmen önlem alınamamasının bir nedeni kazalara neden olan şartların yok edilmesi değil, vatandaşın deyimiyle, Maliyeye gelir sağlayacak biçimde cezaların kesilmesidir.”diye konuştu.

MEMURLARIN ÖZLÜK HAKLARI

Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer bakanlık memurlarının sorunlarını da dile getirdi. Bu konuda çalışma yapılmasını da istedi. Gürer şöyle dedi.-“Sayın Bakan, ayrıca güvenlik görevlilerinin terör yaşanan bölgeleri tanımadan orada görevlendirildikleri yönünde yaygın anlatılar vardır. Ayrıca güvenlik güçlerinin görev yaptıkları sivil memurların özellikle uzmanlık ve branşlarında ilerleme adına sınavların açılmaması, sivil memurların terör tazminatı almadıkları hâlde doğu ve güneydoğuda görevlendirilmeleri özlük hakları ve maaşlarının iyileştirilmemesi gibi sorunlar da bizleri iletilendir. Görev tanımına göre teknisyen yardımcılarının çay servisi, kat temizliği, malzeme taşıma işlerinde çalıştırıldığı, aşçıların teknik hizmetli sayılmadığı, mütercimlere kendi uzmanlık alanında yükselme olanağı verilmediği yine bize yansıtılan sorunlardandır.

Ayrıca muhtarlarda olduğu gibi emekli olan sivil memurların silah harcı ödemeye başladıkları, bu konunun da sorun olmaktan çıkarılması istenmektedir. Dedi.

CHP BELEDİYELERE FARKLI UYGULAMALAR

Bütçe Plan Komisyonu İç İşleri Bütçesinde görüşlerini dile getiren Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer  CHP li belediyelere karşı yapılan yanlış uygulamalardan da söz etti. Gürer şöyle dedi.-“  belediyeler konusunda da Cumhuriyet Halk Partili belediyelerle ilgili başvuruların geciktirilerek uygulamaya geçirildiği, bunun yanında daha çok denetime tabi tutulduğu, ayrıca il özel idare kurumunun büyük şehirlerde ortadan kaldırıldıktan sonra malların verilmesi sürecinde CHP’li belediyelerin olduğu bölgelerde CHP’li belediyelere devri yapılmadığı hâlde diğer belediyelere bunların da devredildiği yönünde ciddi iddialar vardır. “dedi.

 GÜRER SORULARDA SORDU.

Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer bakana sorduğu sorularda Niğde Emniyet Müdürlüğü binası ile ilçe olması düşünülen kasabaların olup olmadığı yönünde idi. Ömer Fethi Gürer soruları da şöyle-“

Sayın Bakan, Niğde Emniyet Müdürlüğü binası eski bir yapı ve tadilatla kullanılmaktadır. Niğde ilinde yeni bir emniyet müdürlüğü binası yapılması düşünülmekte midir? Bazı kasabaların ilçe yapılacağı yönünde çalışma olduğu söylenmektedir. Niğde ilinde Gölcük kasabasının ya da farklı bir kasabanın ilçe yapılması düşünülmekte midir? Okul mezunu atama bekleyen polis öğrenciler için bir açıklamanız olacak mı?

İç İşleri Bakanı Efkan Ala sorulara yazılı yanıt vereceğini belirtti.

Editör: TE Bilişim