Niğde  Milletvekili  ve KİT Komisyon Üyesi Ömer Fethi Gürer,  Çavdarlı ve Yarhisar ziyaret etti. CHP Merkez İlçe Başkanı Kamil Davarcı ile köylere giden Gürer sorunları dinledi.



TBMM’de yaptığı çalışmaları anlattı.Köylerde yaşanan göç ile kapanan okullar ve sağlık ocaklarının varlığına değindi.CHP Merkez İlçe
  Yönetim kurulu Üyeleri Fatih Doğan, Enver Şimşek, Arif Yerçin, Bayram Yıldırım’ın da katıldığı gezide İl Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Erdemir, Gençlik Kollarından Ozan Sakarya, Mehmet Çelik, Mehmet Bayraktar ile H.Mustafa Çopur da  bulundu.

VEKİL GÜRER: “KÖYLERİN GÖÇ VERMESİ İLE ÇİFTÇİLİK  SONA ERER”

 

Köylerde köy muhtarları ve vatandaşlar ile Görüşen Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer,  köylerde yaşanan göç sorunun gelecekte çiftçiliği önemli ölçüde sonlandıracağına dikkat çekerek, “Köy, köylü olmadan çiftçi olmadan bir ülke gelişmesi, büyümesi düşünülemez.Tarım ve hayvancılığın olmadığı yerde  sorun büyür. Bu konuda mutlaka  köyde  yaşamın gelişimi desteklenmelidir.”dedi.

 

 Çavdarlı’da belediyeni kapanmasına göçün neden olduğunu bildiğini ve 2200 olan nüfusun bugun 1400’e düştüğünün görüldüğünü söyleyen Gürer “Bu süreç böyle devam etmemeli, Mustafa Kemal Atatürk “Köylü milletin efendisi” demiş ama köyde giderek yaşama olanaklarının sınırlı hale geldiği görülüyor. Tarım ürünleri para etmezse, hayvancılık için dar gelirli yerine holdingler desteklenirse  köyde üretim, kazanç değil zarara dönerse göç engellenemez. Ülkemizin etkili, geleceği hedefleyen başta tarım olmak üzere her alanda ciddi bir planlamaya gereksinimi var. Köylerde göç böyle sürerse, bir dönem sonra çiftçilik sona erer. Holdinglerin kontrolünde dışa bağımlı bir duruma düşeriz” dedi.

 Terörü her zaman CHP olarak kınadıklarını da ifade eden Gürer ülke sorunları üzerine de CHP görüşlerini açıkladı. “Terörün durmasının yolu TBMM’den geçiyor. Bu yol mutlaka açılmalı ve esas olan halkın oyu ile seçilen vekillerin bir araya gelip konuya çözüm yaratılması sağlanmalıdır”dedi.

Gürer  Niğde kitaplarında Çavdarlı konusuna tarihi dokusu ile yer verdiğini anımsatıp, Çavdarlı’nın turizmden pay alması için de çalışmalarda bulunduğunu ifade etti.

Çavdarlılılar da  sulama suyu sorunlarını, kapanan su kuyularını, köy imarında oluşan sorunların giderilmesi konusunda  Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in ilgisini istediler. Gürer, sorunları not alarak ilgili bakanlıklara aktaracağını ifade etti.

Yarhisar’da da Muhtarla görüşen Gürer, köy sorunlarını dinledi. Toplulaştırmada oluşan yol sorununun giderilmesi için uğraş vereceğini  ifade etti.

 

Editör: TE Bilişim