Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili adayları Ömer Fethi Gürer, Dr. Sevgi Özbek, Ramazan Ertan seçim çalışmalarına devam etti. Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili adayı Ömer Fethi Gürer “CHP iktidarında esnafımızın sorunlarını çözeceğiz”dedi.

CHP adayı Ömer Fethi Gürer esnaf sorunlarının aşılması için yapılacak çalışmaları anlattı ve şöyle dedi- Esnafımızın ödediği yıllık vergi ve prim miktarı kadar sıfır faizli kredi kullandıracağız, KOSGEB’in proje özelinde desteklerini artıracak, iş yerine özel uygulamaların önünü açacağız, Esnafın da şirketler gibi kira, araç giderleri vb. iş yeri masraflarını vergiden düşebilmelerini sağlayacağız. Kredi Kefalet Kooperatifleri’ni güçlendirerek, kredi miktarlarını artıracağız. Esnafın düşük faizli ve uzun vadeli kredilerle kira öder gibi kendi dükkanın sahibi olmasını sağlayacağız. Esnafın kurduğu kümelenme şirketlerine vergi avantajı sağlayacağız.Tarihi çarşıları özerk yapıya kavuşturup,özel teşviklerden yararlanmalarını sağlayacağız”dedi.

ESNAFI KORUYACAK DÜZENLEMELER

 CHP Milletvekili adayı gazeteci yazar-Endüstri  Mühendisi Ömer Fethi Gürer  Adil rekabet  ortamı sağlayarak esnafın koruyacak  düzenlemeleri hayata geçireceklerini de ifade etti. Belediyelerin esnafla rekabet etmesini de  önleyeceğiz”dedi. Gürer sözlerine şöyle devam etti.- Emekli olmuş ancak işine devam eden esnafa Sosyal Güvenlik Destek primi ödeyeceğiz, Prim Borcu olan esnafında sağlık hizmetlerinden faydalanmasını sağlayacağız. Sosyal güvenlik norm ve standart birliğini sağlayarak, esnaf aleyhine olan farklılıkları ortadan kaldıracağız. Esnafa  sadece mali değil,stratejik destekte vereceğiz. Esnafın rekabet gücünü artıracak iş modellerinin geliştirilmesine katkı sağlayacağız.”dedi.

ESNAF BAKANLIĞI KURULACAK

Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili adayı Ömer Fethi Gürer Niğde’de esnafın giderek ekonomik sıkıntı içine girdiğini ve icra dairesinin ikiye yükselmesinin bu bağlamda Niğde’de yaşanın ekonomik sorunlarında somut göstergesi olduğunu ifade etti. Gürer, CHP iktidarından Esnaf Bakanlığı kurarak, Esnaf ve Sanatkar sorunlarının siyasette geniş yer  bulmasına olanak tanınacağını da söyledi. Ruhsatlandırma işlemlerininde CHP iktidarından esnaf odaları tarafından yapılmasının önünün açılacağını da belirtti.

ÇİFTÇİ KÖYLÜ’DE ZOR DURUMDA PATATES NE OLACAĞI MEÇHUL

Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili adayı Ömer Fethi Gürer Niğde’de patatesin büyük oranda sökümünün tamamlandığını, 1 Tl alıcı bulan patatesin 400 krş düştüğünü, maliyetinin 600 krş olduğu düşünüldüğünde üreticinin patatesini depolamak zorunda kaldığını belirtti ve patates üreticisi pazarın oluşmasını bekliyor. Hükümet komşu ülkelerle sorunlu ve kavgalı. Bu durumda  dış satım zor görülüyor. Patates için zor bir dönem başladı. Dilerim üretimiz çiftçimiz emeğinin karşılığını alır ve sorun yaşamaz. Niğde ilinde entegre  bir patates tesisinin olmaması çiftçiyi seçeneksiz kılıyor ve  masrafını dahi karşılamayan ürün yetiştirmiş oluyor.CHP İktidarında çiftçimiz mutlaka desteklenecektir. Çiftçi mazotu 1.80 Tl alacaktır. Başka geliri olmayan çiftçiye, hane başına, asgari ücret düzeyinde  gelir garantisi sağlanacaktır” dedi.

 

Editör: TE Bilişim