Cumhuriyet Halk Partisi Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Dikilitaş Köyünü ziyaret etti.

 Köydeki kahvehanelerde vatandaşlarla görüştü. Bölgede üreticilerin ürettiği ürünlerle ilgili, her köyde önemli mağduriyet yaşandığına dikkat Çeken Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Dikilitaş Köyünde tarım ve turizmin önemine vurgu yaptı.

Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer şöyle dedi: “ Niğde’mizde üreticimiz her aşamada sorun yaşamaktadır. Ürünü zor koşullarda yetiştirmektedir. Ürettiği ürünü satamamaktadır. Niğde’de üretilen ürünler için entegre tesisler yoktur. Bu nedenle üretici tüccara mahkûmdur. Ürün bir yıl değer buluyor, ikinci yıl sorun yaşanıyor. Bu bağlamda kalıcı çözüm gerekir. Üretici mutlaka ürettiği ürünü maliyetine de olsa satabilmelidir. Aracısız satış yollarının da açılması gerekir. Dikilitaş Köyümüzde beş bin dönüm kıraç arazi vardır. Bu arazilerin sulanması için yaklaşık 16 yıl önce açılan ve su çıkan kuyular kullandırılmamış ve köy olarak o günden beri kuyudan gelecek su beklenmektedir. Konuyu ilgili bakanlığa soru önergesi olarak da verdim. Sulama suyu olması kıraç araziler için verim demektir. Sulama suyu için kalıcı çözüm Ecemiş suyunun Akdeniz’e değil Niğde iline akmasının sağlanmasıdır” diye konuştu.

 

“ Niğde ilinde herkesin ve her kesimin sorunlarına eğiliyoruz “ diyen Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer,  “Dikilitaş Köyümüzde sağlık memuru, ambulans, hemşire sorunu da vardır. Bu bağlamda da köyün sorunları çözülmelidir ”dedi.

 

DİKİLİTAŞ TARİHİ DEĞERLERİNİN ÖNEMLİ

Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer Dikilitaş’ta dikilitaş, kilise, şapel, çeşme, gala, kral mezarları ve yeraltı yerleşmeleri ile konakların dikkate değer bir zenginlik olduğunu da belirtti.  Kilise olan yerde halıcılık okuluna ait üretim atölyesinin kapatılmasının yanlış olduğunu da belirten Gürer, Dikilitaş Köyü’nde yer alan dikilitaş çevresinde, kral mezarlarının olduğu yerde, şapel çevresinde yapılacak bilimsel kazılar ile yeni bulguların açığa çıkmasının olası olduğunu ifade etti.

 

 

Editör: TE Bilişim