Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer  Çiftlik İlçesinde  konuşma yaptı. Esnafları ve pazarı gezdi. Patates üreticileri ile  görüştü.

CHP Çiftlik İlçe Başkanı Turgay Yıldız, Azatlı Belediye Başkanı  Şahin Polat, Bozköy Belediye Başkanı Yalçın Tekeli ile Çiftlik pazarını gezen Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer,  parkta yaptığı konuşmada ülke sorunlarına değindi. Terörün 2002  yılında sonlandıktan sonra, 7 Haziran seçimleri ile nasıl yeniden  artış gösterdiğini herkesin düşünmesini isteyen  Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer  Güneydoğ da yaşanan  terörün her boyutu ile alınıp TBMM’de çözüme erdirilmesini gerektiğini belirtti.

 Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, patates ile ilgili sorunun da çiftçiyi perişan edecek boyuta doğru gittiğini, aylardır mecliste konuyu gündeme taşıdığını, elli liralık ton başına teşvikin sorunu çözmeyeceğini ifade etti. Acil önlemin, üreticiden bir an önce patatesin hükümet desteği ile alınıp, büyükşehir belediyeleri, askeri birlikler, yurtlar, yemekhaneler eli ile tüketimine yönelik girişimde bulunulmasının gereğine değindi. Gürer şöyle dedi: “Kısa vadede çözüm  patatesin bir an önce üreticiden alınmasıdır. Bu konuda hükümet girişimi şarttır. Uzun vadede ise Niğde İlinde mutlaka patates enetgre tesisinin artık kurulmasıdır” dedi.

Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Niğde İlinde tarım ve hayvancılık dışı  yaygın bir gelirin varlığından söz edilemez. Maden vb. alanlar genelin fayda sağladığı alanlar değil. Köylerde önemli ölçüde çiftçimiz var. Çiftçi mağdur. Hayvancılık yapanlar da zorda. Yemde KDV indi ama zam KDV indirimini de geçti. Süt  para etmiyor. Üretici  ne yapacağını bilmiyor. Biz hükümete yapması gereken  yolu da gösteriyoruz. Sorunu kısa vadede aşmak için hükümet destek vermeli. Seçim öncesi vaatte bulunup seçim sonrası sözlerini unutmamalı” dedi.

Gürer, CHP seçim bildirgesinde  üretici ürününün değer bulmaması ya da mağdur olması halinde destek sözü olduğunu, planlı ve bilimsel tarımdan yana olduklarını belirti. Sözlerini şöyle tamamladı.”Çiftçi ekimden önce ekeceği ürünü de elde edeceği geliri de bilmeli. Devlet depoda kalacak ürün yerine üreticiyi kalkındıracak politikalar üretmeli. Yeni bir yaklaşımla sorunları ele alınmalı” dedi. 

http://www.borhaber.net/ekonomi/uretici-patates-ekemeyecek-h19731.html

Bor Haber tarafından gönderildi 15 Mart 2016 Salı
Editör: TE Bilişim