Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili adayları Ömer Fethi Gürer, Dr. Sevgi Özbek, Ramazan Ertan  seçim çalışmalarına devam ettiler.

Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili adayı Ömer Fethi Gürer, CHP iktidarında eğitimde yeni bir anlayışın döneminin başlayacağını söyledi. Eğitim sisteminin, tüm bileşenleri öğretim programları, öğrenciler, öğrenme ortamları, öğretmenler ve veliler ile alınıp bütüncül bir anlayışla eğitimin sorunlarının çözüleceğini açıkladı.

Eğitimin niteliği yükseltilerek, okul koşullarının iyileştirilmesinin CHP iktidarında gerçekleştirileceğini söyleyen CHP 1.Sıra Milletvekili adayı Ömer Fethi Gürer  Milli Eğitim Bakanlığının yeniden yapılandırılacağını da söyledi. Okulların her türlü baskı ve şiddetten arındırılıp eğitim kurumları olarak eğitimin en üst seviyeye çıkarılması için gerekenlerin yapılacağını ifade etti.

Eğitim sistemi içerisinde merkez ve taşra birimleri arasında görev dağılımının netleştirileceğini ifade eden Gürer şöyle konuştu-“  Eğitimde şeffaflık, eşitlik ve adalet sağlanacaktır. Eğitim Milli gelirden hak ettiği payı alacaktır. Her okulun yemekhanesi, spor salonu, güzel sanatlar atölyesi, toplantı, sanatsal faaliyetlerin yapılabileceği salonları olması, kütüphane ve güçlendirilmiş internet alt yapısının olması hedefimizdir. Okullar öğrenciler için güvenli ortamlar olacaktır. Okul ve sosyal çevre güvenliği sağlanacaktır. Öğrencilerin kendini değerli hissettiği bir okul ortamı yaratılacaktır. Okullarda rehberlik servisi yaygınlaştırılacaktır. Bilgi toplumu ile uyumlu müfredatı önemsiyoruz. Eleştirel düşünceyi temel alan, demokrasi ve bilgi çağı ile uyumlu eğitim çocuklarımızın başarısını sağlayacaktır. Öğrencilerin yabancı dil temel yeterlilik düzeyine erişebilirlik için gerekli düzenlemeyi yapacağız.”dedi.

TOPLUM LİDERİ ÖĞRETMENLER

CHP Milletvekili adayı Ömer Fethi Gürer “Öğretmenliği yeniden toplumun  en saygın  mesleklerinden biri haline getireceğiz. Öğretmen yetiştirmeye katkıda bulunan tüm yüksek okul ve fakülteleri fiziki,mali ve akademik bakımından en ileri olanaklarla donatacağız.Yaşa bakmaksızın ,isteyen  tüm öğretmenlere lisanüstü ve doktora  eğitimi için burs  sağlayacağız.Ücretli öğretmen uygulamasına son vereceğiz.Tüm öğretmenleri kadrolu atayacağız.Öğretmenlerin  devlet kadroları içinde statüsünü,ek göstergelerini ve ek ders ücretlerini yükselteceğiz.Öğretmenlerin özlük haklarını özel bir yasayla güvence altına alacağız. Aday öğretmenlerin,devlet memurlarının yararlandığı tüm haklardan yararlanmalarını sağlayacağız. Öğretmen atamalarında, kayırma ve kadrolaşma amaçlı sözlü sınavlar kaldırılacak, başarı ve liyakati esas alacağız. Öğretmenlerin sosyal yaşantılarını ve eğitimlerini olumsuz etkileyen mevcut sınav sistemini yeniden düzenleyeceğiz. Atama bekleyen öğretmenler sorununu kadrolu atamayla çözeceğiz. 140 bine yaklaşan öğretmen açığını kapatacağız. Birleştirilmiş sınıflı okullarda 50 bine yakın öğretmen ihtiyacını karşılayacağız.”dedi.

 

 ÖĞRENCİYE DESTEK

CHP adayı Ömer Fethi Gürer CHP iktidarında  Aile sigortası Programı ile yoksul öğrencilere, zorunlu eğitimi kapsayan tüm dönemler  için aylık 240 TL eğitim  desteği  vereceklerini de söyledi. Gürer  ayrıca  yoksul öğrencilerin öğrenim araç ve gereçleri ücretsiz sağlanacağını belirtti ve   Tam gün eğitim çerçevesinde tüm öğrencilere ve öğretmenlere sıcak öğle yemeği verileceğini açıkladı.

MESLEKİ EĞİTİM ÖNEMSENECEK

Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili adayı Ömer Fethi Gürer mesleki eğitimin geliştirilip önemli kılınacağını da ifade etti. Gürer “ Sanayi kuruluşları ile  iş birliği içersinde OSB’lerde  ve Sanayi sitelerinde çıraklık merkezi, yatılı meslek liseleri kuracaklarını da  söyledi. Meslek okullarında  okuyan gençlerin tam zamanlı sigortalı statüsüne  yükseltileceğini de belirtti. Mesleki eğitim yüksek okullarınında eğitim ve teknik olanaklarının artırılıp tercih edilen okullar durumuna taşınacağını da  söyleyen Ömer  Fethi Gürer  Yüksek öğrenimde de reform yapılacağını ve YÖK’ün kaldırılacağını belirtti. Yüksek öğrenime de daha fazla kaynak aktarılıp Üniversitelerin niteliklerinin arıtılması, Bilimsel araştırmaların artırılması,Akademik personelin sorunlarının çözülmesi, daha iyi koşullarda daha bilgi ile donanmış bir eğitim sürecinin yaratılması için çalışmalarda bulunacaklarını söyledi.


Editör: TE Bilişim