CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Bor’da vatandaşlarla buluştu. Sanayi sitesinde  esnafları ziyaret etti. Bir araya geldiği vatandaşların sorun ve taleplerini dinleyen Ömer Fethi Gürer, toplumun tüm kesimlerinin başta ekonomi ve işsizlik olmak üzere pek çok alanda kaygı içinde olduğunu söyledi. Gürer’in ziyaretinde CHP Bor İlçe Başkanı Erdal Gevrekçi ve önceki dönem İlçe başkanlığı yapmış olan Akif Üstün’de yer aldı.

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer esnafın sorunlarını bildiklerini ve mecliste sürekli gündeme getirdiklerini ifade ederek: “Vatandaş ekonomik sorunlarla ciddi mağduriyetler yaşıyor. Yoksul daha yoksul zengin daha zengin oldu. Mutlu azınlığın işleri tıkırında giderken vatandaş ve esnaf borçlarla, sıkıntılarla boğuşuyor” dedi.

ESNAF DERTLİ

Bor ilçesinde ziyaret ettiği esnaf ve sanatkarların büyük çoğunluğunun sıkıntı içinde olduğunu söyleyen Ömer Fethi Gürer, “İnsanların alım gücü her geçen gün biraz daha azalıyor. Ekonomik sorunlar her yere yansıdı. Esnaf  haklı olarak bir kaygı içindeler. Tarım ve hayvancılıktaki gerileme, artan işsizlik, sanayicinin içinde bulunduğu durum, emekli ve memurun kıt kanaat geçinmeye çalışması, esnafı da olumsuz etkiliyor” dedi. 

EN BÜYÜK SORUN İŞSİZLİK

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Türkiye genelinde olduğu gibi Bor’da en önemli sorunlardan birinin işsizlik olduğunu ifade etti. Gürer, üniversite mezunu gençlerin asgari ücretle çalışabilmek için kapı kapı iş arar hale geldiği günümüzde, işsizlik oranının çift haneli rakamlara ulaştığını belirtti. 1 milyona yakın üniversite mezunu gencin işsiz olduğunu anlatan Gürer, “Yatırım olmadığı için istihdam da olmuyor.  Giderek artan işsizler ordusuna her geçen yıl on binlerce yeni üniversite mezunu ekleniyor” diye konuştu.

HÜKÜMET İÇTE VE DIŞTA SORUN ÜRETİYOR

CHP milletvekili Ömer Fethi Gürer 15 yıldır iktidar olan AKP hükümetlerinin içte ve dışta artan sorunları artırdığını belirterek: “Tüm öngörüleri yetersiz ve sonuçsuz kaldı. Tarım, hayvancılık, eğitim,  sanayi…  nereye dokunsanız sorun. Taşerona ve geçici işçilere verilen sözler tutulmalı. Hala 4C’lilerin sorunları çözülmedi. Emeklilikte yaşa takılanlar mağdur. Verilen her söz kağıt üzerinde kalıyor…”dedi.​

Editör: TE Bilişim