Cumhuriyet Halk Partisi Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer TBMM Bütçe  görüşmelerinde  Milli Savunma Bakanı Fikri Işık’a bir kez daha Niğde Bor Askeri Fabrikası ile Askeri Birlik durumunu sordu.
 
 Gürer  daha öncede konuyu gündeme taşımıştı. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer  bu konuda TBMM’de  Bakana şu soruları yöneltti: “Niğde Bor ilçesinde askerî fabrika olarak halkın tanımladığı tesis neden geliştirilmemektedir, kapatılacak mıdır? Niğde Bor'a askerî birlik getirileceği yönünde Sayın Bakanımızın bir açıklaması olmuştu. 2017 yılında Niğde'nin Bor ilçesine askerî birlik getirilmesi düşünülüyor mu?” dedi.

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık soruları yanıtlarken şöyle konuştu:“Bor'a askerî birlik getireceğiz, onu daha önce de açıklamıştık. Askerî fabrikayla ilgili… Askerî fabrikalara bağlanmadan önceki kararda bir değişiklik yok.”

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer   Bor ilçesinde halk arasında askeri fabrika olarak bilinen tesiste çalışan sayısının azaltılması ve işlevinin daralmasının bölge için önemli bir kayıp olduğuna vurgu yaparak bu tesisin asli işlevi ile geleceğe taşınması önemli, Ayrıca Bor’a geleceği belirtilen birliği sürekli gündemde tutacağız. Daha önce de Niğde için verilen sözler var ama çoğu söz ne yazık ki yerine gelmedi. Bu nedenle olması yönünde oluşan kararın bir an önce gerçekleşmesi adına sürekli takipçi olacağız”dedi.
 

 
 
 
 
Editör: TE Bilişim