Niğde  Milletvekili ve KİT Komisyon Üyesi Ömer Fethi Gürer  TÜİK verilerine göre  İç Anadolu illerindeki evlenme ve boşanmalarla ilgili rakamlarda meydana gelen artışları dikkate alarak Meclis Araştırması istedi.

 

NİĞDE MİLLETVEKİLİ ÖMER FETHİ GÜRER EVLENME VE BOŞANMALAR İÇİN MECLİS ARAŞTIRMASI İSTEDİ

 Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer,“TÜİK verilerine göre Niğde İlinde boşanmalarda artış görülmektedir. Evlenme oranında da bir önceki yıla göre düşme meydana gelmiştir. Kırıkkale, Aksaray, Niğde, Nevşehir, Kırşehir İllerinde boşanmalardaki değişimlerin Niğde,  Kırşehir ve Kırıkkale’de %10’un üzerinde olması düşündürücüdür. Anılan illerde boşanma gerekçeleri, nedenleri, toplumsal soruna dönüşen durumun  incelenmesi ve çözüm yollarının bulunabilmesi için çok yönlü bir  meclis araştırmasının önemli olduğunu düşünüyorum”dedi.

Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer gerekçede şu görüşlere yer verdi. “Ülkemizde evlenme ve boşanmalarda bir önceki yıla göre önemli bir değişim gözlenmedi, TÜİK, TR71 Bölgesi olarak bilinen Niğde, Aksaray, Kırıkkale, Nevşehir ve Kırşehir'de 2015 yılı  evlenme ve boşanma oranlarını açıkladı. Niğde'de 2014 yılında 461 boşanma gerçekleşirken. 2015 yılında ise bu oran çok yükselerek 544 boşanma gerçekleşti.Niğde'de evlenme oranı ise 2014 yılında 2 bin 864 iken bu sayı 2015 yılında 2 bin 807 oldu. Kırıkkale'de önceki yıla göre evlenmelerde %-0,7, boşanmalarda ise %-10,9 değişim olmuştur.Aksaray'da önceki yıla göre evlenmelerde %2,3, boşanmalarda ise %4,2 değişim olmuştur. Niğde'de önceki yıla göre evlenmelerde %-2,0, boşanmalarda %18,0 değişim olmuştur.Nevşehir'de önceki yıla göre evlenmelerde %-1,6, boşanmalarda %-6,3 değişim olmuştur. Kırşehir'de önceki yıla göre evlenmelerde %-2,0, boşanmalarda %17,9 değişim olmuştur.


Editör: TE Bilişim