Cumhuriyet Halk Partisi Bor İlçe Başkanı Erdal Gevrekçi Kadir gecesi ve Ramazan Bayramı nedeni ile bir açıklama yaptı. Gevrekçi “Bayram sevincimiz yaşam sevincimiz olsun, kardeşliğimiz, dostluğumuz bozulmasın, ülkemizde hukuk üstünlüğü, dayanışma ve adalet duyguları eksilmesin”dedi.

CHP Bor İlçe Başkanı Erdal gevrekçi şöyle dedi-“  Ramazan ayının son günlerine erdik. Kadir Gecesi ardından Ramazan bayramını birlikte yaşayacağız. Ülkemizde ve dünya da insanların sevgi ile dostça yaşamasını diliyoruz.  Mustafa Kemal Atatürk “ yurtta sulh cihanda sulh” demiş Ramazan ayında dahi Irak’ta, Suriye’de,  Filistin’de yaşananlar içimizi burktu. Mübarek günlerde dahi gerek savaşlar, saldırılar durmadı. Ülkemizin dirliği, birliği ve kardeşliğimiz yaşanan olaylarla da görüldü ki bizler için çok büyük anlam ifade ediyor. İsrail masum Filistin halkına bomba yağdırıyor.Masum halkı öldürüyor. Irak’ta rehine alınan yurttaşlarımızı Ramazanı tutsak geçirdi.  Çevremize bakınca kan ve acı var.  Bizler ülkemizin geleceğinin de huzur ve barış içinde olmasını istiyoruz. Birbirimizi sevmeliyiz, saymalıyız, Hakça adaletli paylaşıp, insan hakları ve özgürlükleri savunmalıyız.   Bu duygularla Kadir Gecesi ve bayramın hayırlara vesile olmasını diliyorum. Ramazan bayramını tüm hemşerilerimizin içtenlikle kutluyorum. Bayram sevincimiz yaşam sevincimiz olsun, kardeşliğimiz, dostluğumuz bozulmasın, ülkemizde hukuk üstünlüğü, dayanışma ve adalet duyguları eksilmesin diliyorum”dedi.


İSRAİL’E KINAMADAN BAŞKA YAPTIRIM YOK

 

CHP Bor İlçe Başkanı Erdal Gevrekçi AKP Hükümetinin İsrail konusunda tutarlı davranmadığını da söyledi ve şöyle dedi. İsrail Filistin halkına bomba yağdırdı. Ardından işgale girişti. Mübarek ayda yüzlerce Müslüman öldürdü. Öldürüyor. AKP Hükümeti bu bağlamda kınama ve demeçten öte hiç yaptırıma yönelmiyor. Suriye ile ilişkileri donduran ikili anlaşmaları uygulamayan, Mısır’a karşı yaptırımlarda bulunan AKP nedense iş İsrail’e gelince bol bol kınamadan öte somut bir uygulama göstermiyor.. Ticareten İsrail ile ilişkileri bozmayan ama sürekli nutuklarla karşı gibi görüş ifade eden AKP anlayışı sözlerinde samimi ise ikili ilişikler de de gereğini yapmalıdır. ”dedi.

EKMELEDDİN İHSANOĞLU’NU DESTEKLİYORUZ

 CHP Bor İlçe Başkanı Erdal Gevrekçi  “çevremizde yaşanan savaşlarla kan ve gözyaşı ile geçen mübarek Ramazan ayından sonra yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Ekmelledin İhsanoğlu’nun Cumhurbaşkanı olmasını ülkemiz geleceği içinde önemli”dedi. Gevrekçi Cumhrubaşkanlığı makamının birleştirici, yapıcı, dengeli davranabilen bir konumda olması gerektiğini ve herkesin Cumhurbaşkanı olmasının şart olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanlığı makamının bir parti lideri anlayışı ile yürütülemeyeceğini de ifade etti .Gevrekçi-“ Partiye genel başkan değil ülkeye Cumhurbaşkanı seçtiğimizi unutmayalım ve Dünya da olanları ve ülkemizin durumunu iyi irdeleyen her yurttaş hangi partili olursa olsun     Ekmelettin İhsanoğlu’na oy vermesi ülkemizinde halkımızında geleceği adına önemlidir, duygusal değil gerçekçi bakarak  halkımız oy vermeli ve ülkemiz geleceği adına Ekmelledin İhsanoğlu’nda oylarını birleştirmelidir”dedi.

 

Editör: TE Bilişim