Niğde ve Bor arasında yer alan Hasan Dağının uzantısı Melendiz Dağında bu yılda yangın çıktı. 

Haber: Selim GÖKEL

Okçu köyünün yer aldığı ve Okçu Tepesinin üst kısmında  öğle saatlerinde çıkan yangın devam ediyor. Küçük bir bölümde bugün öğle saatlerinde çıkan yangın büyüyerek devam ediyor. 

SON 4 YILDIR AYNI DAĞDA AYNI YERLERDE YANGIN ÇIKIYOR

Fesleğen köyü ve Okçu Köyünün bulunduğu bölümün üst kısmında Melendiz Dağında son 4 yıldır bu mevsimde yangın çıkıyor. Küçük bir bölümde başlayan yangına ilk başladığında müdahale yapılmıyor. Geçmiş yıllarda aynı yerde çıkan yangınlar müdahale olmadığından gece ve gündüz günlerce sürdüğü oluyor.

Bu yılda aynı yerde yangın çıktı ve büyüyerek devam ediyor. Melendiz Dağında çıkan bu yangının Orman İşletmesinin müdahalesi olmadan yine günlerce devam edeceği tahmin ediliyor. 

Dağda ormanlık alan yok, ancak keven tabir edilen bitki örtüsü var, Dağda bulunan bitki örtüsü yok oluyor, bir çok canlı da bu yangınlarla yok oluyor. 

Yıllardır gelenekselleşen bu yangınlara çözüm bulunamıyor. Yangının olduğu bölgede Fesleğen ve Okçu köyü hayvan sahipleri yaylaya çıkıyor. Çobanların hayvan otlattığı biliniyor. Vatandaşlar, Niğde Orman İşletmesinin ilgisizliğinin yanında burayı kontrol etmeyen gerekli uyarıları yapmayan Jandarma Komutanlığı ve her  iki köyün Muhtarlarının da ilgisizliğinin olduğunu belirtiliyor. 

Konu İle İlgili Önceki Haberlerimiz İçin TIKLAYIN

Geleneksel Melendiz Dağı Yangın Seyri !...

Niğde'de yine Dağlar Yanıyor ve Seyrediliyor

Niğde'de Dağlar Yanıyor, Müdahale Yok...


Editör: TE Bilişim