Cumhuriyet Güçbirliği Niğde Bağımsız Milletvekili Adayı Mehmet Emin Akyüz’den 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı açıklaması,

            Bugün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 91nci yıldönümü.

            Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu ulu önder Atatürk ve silah arkadaşlarını bir kez daha şükranla anıyoruz.

            Atatürk’ün önderlik etmiş olduğu İstiklal Savaşı sonucu kurulmuş ulus devletimiz, üniter yapımız bugün hiç olmadık ölçüde tehdit altındadır.

            AKP Hükümeti 12 Haziran seçimleri sonucu mecliste yeterli çoğunluğu elde ettiği takdirde, Anayasamızın değiştirilmesi teklif dahi edilemeyecek maddeleri de dâhil olmak üzere yeni bir Anayasa yapacaklarını ilan etti.

            Yeni Anayasa ise devletin üniter yapısını, millet tanımını ve egemenlik kavramını tamamen değiştirmeyi amaçlamaktadır.

            AKP Hükümetinin 9 yıllık icraatlarından anlaşılacağı üzere bugün korunacak ve kollanacak bir cumhuriyet bulunmamaktadır.

            Bugün yeniden Cumhuriyeti kazanmak, ülkemizi bağımsız ve egemen olarak yaşatmak göreviyle karşı karşıyayız.

            Biz Cumhuriyet Güçbirliği olarak bahsettiğimiz bu tehlikeli gidişin ancak Cumhuriyet Güçbirliği adaylarının mecliste grup oluşturarak önlenebileceğine inanıyoruz.

            Bizler, ulusal devletimizi yıkılmaktan kurtaracak, Atatürk ilke ve devrimlerini yeniden hayata geçirecek ve milletimizi etnik-dini bölünmeler yerine birleştirecek ve zenginleştireceğiz.

            Yarınlarımızın teminatı olan gençlerimizin, Yüksek Öğrenime Geçiş Sınav(YGS)larındaki şifre skandalı ile hayalleri ve gelecek ümidi büyük yara almıştır.      

            Sınavların iptalini isteyen liseli gençlerimizin eylemleri sürüyor.

            Cumhuriyet Güçbirliği, gençlerimizi devlet okullarında parasız eğitimle, “ FİKRİ HÜR VİCDANI HÜR İRFANI HÜR” kuşaklar olarak yetiştirecek, Atatürk’ün Gençliğe Hitabesinde belirttiği gibi, Türk İstiklalini ve Türkiye Cumhuriyetini sonsuza dek muhafaza ve müdafaa etmesini sağlayacağız.

Editör: TE Bilişim