Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan A Habere konuştu.

 

AK Parti Niğde Belediye Başkan Adayı ve Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan seçim kampanyasına hızlı bir şekilde devam ediyor. Seçim İletişim Merkezini ziyaret eden AK Parti Niğde Belediye Başkan Adayı ve Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan partililerle bir araya geldi. Belediye Başkanı Faruk Akdoğan teşkilata yeni katılmış olan hemşerilerine hoş geldiniz diyerek, teşekkür etti.

 

Seçim İletişim Merkezi ziyareti esnasında A Haber muhabiri tarafından yöneltilen soruları da yanıtlayan AK Parti Niğde Belediye Başkan Adayı ve Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan yeni dönem projelerini ve son 5 yılda yapmış olduğu önemli projeleri anlattı.

 

Vatandaşımızın teveccühünü görüyoruz

 

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Seçim İrtibat Bürolarımızdan bir tanesinde seçimlerde çalışan arkadaşlarımızla bir aradayız. Seçim çalışmaları hızlı bir şekilde devam ediyor. Son 20 güne girmiş bulunuyoruz, heyecan dorukta. Gündüzleri esnaf ziyaretleri, kamu kurum ve kuruluşlarının ziyaretleri, fabrika ziyaretleri gerçekleştiriyoruz. Akşamları da ev toplantılarıyla değişik ortamlarda, vatandaşımızla bir araya geliyoruz. Yaptıklarımızı anlatıyoruz. Önümüzdeki dönemde yapacaklarımızı anlatıyoruz. Her gün akşam sayısı 8'i bulan ev toplantı sayımız var. Toplantılarımıza rağbetin iyi olduğunu görüyoruz. Vatandaşımızın teveccühünü görüyoruz. 2009 yılında da bu ve buna benzer toplantılar yapmıştık. Şu anda hızlı bir şekilde seçim çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Seçmenlerimizin heyecanı dorukta. Çalışmalarımız devam ediyor" dedi.

 

Projelerimizin her biri birbirinden önemli

 

Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Önümüzdeki dönemde 39 adet ayrı projemiz var. Projelerimizin her biri birbirinden önemli. Niğde'mizde önümüzdeki dönemde yeşil alana, rekreasyon alanlarına daha fazla önem vereceğiz. Her mahallemize mahallenin büyüklüğüne göre yaklaşık 50 tane civarında park yapını planladık. Parkların yapımını önümüzdeki dönemde gerçekleştireceğiz. Kenar mahallelerimizle ilgili bir takım imar alanı dışında olan bölgelerimizde altyapı ile ilgili bir takım sorunlar var. Bunları önümüzdeki dönemde gidermiş olacağız" şeklinde konuştu.

 

Yeni dönemde yeni projeler

 

Yeni dönem projelerini açıklayan Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Kongre Merkezi Projemizi önümüzdeki dönemde gerçekleştireceğiz. Niğdelilerin dört gözle beklediği bir stadyum projemiz var, stadyum projemizin Niğde-Bor arasında olimpik yüzme havuzunun yanında 120 dönümlük bir arazi üzerine uygulamasını gerçekleştireceğiz. Stadyum projemiz Niğde'mize önümüzdeki dönemde kazandıracağımız eserlerden bir tanesi. Diğer taraftan sanayici esnafımıza ve iş yeri sahibi olmak isteyen hemşerilerimize bir Sanayi Sitesi kuruluşunu gerçekleştireceğiz. Önümüzdeki dönemde uygulanacak projeler arasında 2 tane alt geçit ve 1 tane de üst geçit projemiz var. Şehir Merkezinde hayvancılık yapan hemşerilerimiz var. Bunun için de Hayvancılık Organize Bölgesi kurarak hem onları mağdur etmemiş, onlara bir yer vermiş olacağız. Hem de şehrimizin bazı mahallelerinde hayvancılık yapan kardeşlerimizden rahatsız olan hemşerilerimizin sıkıntısını da gidermiş olacağız. Birçok farklı projemiz var. Projelerimizi önümüzdeki dönem tek tek gerçekleştireceğiz" dedi.

 

Niğde bizimle ilkleri yaşadı

 

Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Niğde bizimle ilkleri yaşadı. Niğde bizimle birlikte asfalt yolla tanışmış oldu. Modern ve yeni kaldırımlarla tanışmış oldu. Tesisleşme açısından baktığımızda değişik mahallelerimize yaptığımız sosyal tesislerle tanışmış oldu. Kapalı Pazar yerleriyle, Hayvan Pazarıyla, Mezbaha ile, Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi ile, Modern İtfaiye Binası gibi bir çok farklı hizmetlerle Niğde'miz bizim dönemimizde tanışmış oldu. Bundan 5 yıl önce Niğde'mizde 1 tane bile yüzme havuzu yokken 2 tanesi birden Niğde'mizde hizmet veriyor. Biz hep olmayanı yaptık. Bundan sonra da Niğde'mizde olmayan hizmetleri, eserleri, Niğde'mize kazandıracağız. Geçtiğimiz 5 yılda yaptığımız çalışmaların 3 katını önümüzdeki dönemde yapacağız. Geçtiğimiz 5 yılda Niğde'mize 120 milyonluk yatırım yaptık. Önümüzdeki 5 yılda da bu rakamı 300 milyona çıkartmayı hedefledik. Tüm planımızı, projemizi bu şekilde geliştirdik. Geçtiğimiz 5 yılda yaptığımız hizmetleri önümüzdeki 5 yılda taçlandıracağız. Niğde'miz daha güzel bir Niğde olacak. Daha yaşanabilir bir Niğde olacak. Yeşil alanıyla, parkıyla, bahçesiyle, sosyal tesisiyle çok daha farklı bir Niğde'de bundan 5 yıl sonra yaşıyor olacağız" şeklinde konuştu.

 

 

 

Editör: TE Bilişim