MHP Niğde İl Başkanı Nuri Ertan ; Niğde’nin  hatta Orta Anadolu’nun  en büyük çevre kirliliğinin yaşandığı,  Akkaya Barajı kaderine terk edildi” dedi.

 

Niğde İlinin en önemli sorunlarından olan, çevre felaketinin yaşandığı Akkaya Barajı için bu güne kadar Niğdeliler ve Borluların  cek – cak larla avutulduğunu belirten  MHP Niğde İl Başkanı Nuri Ertan,  Akkaya kaynaklı sağlık tehditlerine dikkat çekti.

 

AKKAYA FELATİNDE SON 12 YIL HAVANDA SU DÖVÜLDÜ

 

Başkan Nuri Ertan, Akkaya barajı konusunda yaptığı açıklama da ; Niğde ve Bor İlçemiz arasında bulunan Akkaya barajında son yıllarda  büyük bir çevre felaketi yaşanmaktadır. Akkaya Barajı, Niğde’nin foseptik çukuru olması, sanayi atıklarının arıtılmadan dökülmesi nedeniyle  içinde bir tek canlı bile yaşayamaz hale gelmiştir. Bu güne kadar mevcut arıtma tesisi  rehabilite edilmemiş, alternatifi düşünülmemiştir.  Mevcut Belediye yönetimi arıtma tesisinin çalıştırılmasını çeşitli gerekçelerle zaman zaman  yapmamıştır, önemsememiştir. Tarımsal sulama da  dahi kullanılmaması gereken zehirli  su ile bu gün hala tarım ürünleri üretilmektedir. Barajın olumsuz etkisine daha fazla maruz kalan Niğdeliler sağlık tehdidi altındadır.  Akkaya Barajı’nın sınırları Niğde Üniversitesi Yerleşkesi içerisinde olduğundan, oluşan koku ve çevre kirliliğinden  Niğdeliler ve Borluların yanında fahri hemşerilerimiz olarak kabul ettiğimiz,  Niğde Üniversitesi öğrencilerimiz de etkilenmektedir. Oluşan kötü kokudan Üniversite Yerleşkesindeki dersliklerin penceleri açılamamaktadır, baraj çevresinde dolaşılamamaktadır.  Sağlık tehditlerinin yanında ilimizin imajına, turizm hedeflerine de olumsuz etkisi olacak Akkaya çevre felaketi için Akp Hükümetinin olduğu son 12 yılda havanda su dövülmüştür. “dedi.

 

İNCELEMEYE GELEN BAKANLAR BARAJ DAN KAÇIRILDI

 

Akkaya Barajı için bir çok Bakanın Niğde’ye geldiğini ancak  sadece seyredip gittiklerini,  Niğdeliler ile dalga geçer gibi konuştuklarını belirttiği açıklamasın da MHP İl Başkanı Ertan ;  Son 12 yılda iktidarda bulunan Akp hükümetinin bir çok bakanı defalarca Niğde’ye gelerek Akkaya’da inceleme yapmış ancak temizlenmesi konusunda bir arpa boyu yol alınamamıştır. Yapacağız, edeceğiz gibi klişe siyasi laflarla Niğdeliler avutulmuştur.  Bazı bakanlar ve yetkililer  birkaç kez gelmiş,  “Siz bu güne kadar neden Ankara’ya yürümediniz”, “ Bu Üniversite de nasıl ders yapılabiliyor”  gibi, Niğdeliler ile dalga geçer gibi cümleler kurmuşlardır.  Geçtiğimiz aylarda ilimize üçüncü kez gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu AKP’nin yerel siyasetçileri tarafından adeta Akkaya Barajı’ndan kaçırılmıştır. “dedi.

 

İl Başkanı Ertan ; Akkaya Barajındaki kirliliğin Niğde’nin bir gerçeği olduğunu, bundan kaçmanın mümkün olmadığı gibi kayıtsız kalındığında felaketin ve getirdiği sağlık tehditlerinin  daha büyük boyutlara ulaşacağını  belirtti.

 

Milliyetçi Hareket Partisi olarak bu konuda yapılacak, her türlü olumlu çalışmayı destekleyeceklerini bu felaketin bir an önce çözümü gerektiğini de sözlerine ekledi.

 

 

 

Editör: TE Bilişim