Cumhuriyet Halk Partisi Niğde İl Başkanı Erhan Adem, vatandaşların yıllardır oturdukları yerleşim yerlerinde hiç tanımadıkları kayıtlı kişilerin endişe yarattığına işaret ederek, “Konu hafife alınamayacak kadar ciddi bir sorundur” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Niğde İl Başkanı Erhan Adem, açıklamasında hanelerde yaşayanların bilgileri dışında yapılan kayıtların yarattığı ve yaratacağı sorunlara dikka çekti.


Cumhuriyet Halk Partisi’nin bazı yabancı uyruklu şahısların, vatandaşların oturduğu adreslere kaydedildiği yönündeki iddiaların araştırılması için verdiği araştırma önergesinin TBMM Genel Kurulu'nda AKP ve MHP'nin oylarıyla reddedildiğini anımsatan Başkan Adem, açıklamasında şunları dile getirdi: “Sorunun nasıl olduğu konusunda hiç kimsenin bilgisi yok. Yetkililerin de bir açıklaması yok. İçişleri Bakanı, kendisine konuyla ilgili soru soran muhabirin çenesine dokunuyor, yanıt vermiyor. Sorunu çözmekle yükümlü bir kişinin bu davranışı devlet ciddiyetine yakışmamış, her vatandaşımızı rahatsız etmiştir.


Kayıtlar bilerek yapılmış büyük bir anayasal suç. Yanlışlık var ise, bu daha vahim bir durum. Ciddi bir güvenlik açığı anlamına geliyor. Kontrol ettiklerinde yıllardır oturdukları hanelerinde hiç tanımadıkları kişilerin kayıtlı olduğunu öğrenen vatandaşlarımız da oldukça endişeli. O şahıs terörist olabilir. Bir gece yarısı evinizin kapısı polislerce çalınabilir. Evinize haciz gelebilir. Konunun seçim öncesi gündeme gelmesi ise, ayrı bir endişe konusu.”


Başkan Adem, konunun hafife alınmayacak kadar ciddi bir sorun olduğunu vurgulayarak, acilen çözülmesini istedi.

İdris Turgut mu Emrah Özdemir mi? İdris Turgut mu Emrah Özdemir mi?

Editör: TE Bilişim