Türkiye bugün sandık başına gitti. Anket sonuçlarının açıklanmaya başlamasıyla birlikte AK Parti 2009 yılında kazandığı illerin çoğunda yeniden ipi göğüslemeyi başardı.

Sonuçların açıklanmaya başlamasıyla birlikte Ankara'ya giden Başbakan Erdoğan, Genel Merkez önünde kendisini bekleyen coşkulu kalabalığa hitap etti. Başbakan Erdoğan, parti genel merkezi önündeki kalabalığı Rabia işaretiyle selamladı.

Erdoğan'ın açıklamasından satırbaşları;

Aziz milletim, çok değerli kardeşlerim... Hepinizi sevgiyle saygıyla selamlıyorum. Seksen bir vilayeti 77 milyon Türkiye cumhuriyeti vatandaşını bu akşam bir kez daha muhabbetle kucaklıyor ve selamlıyorum.

"ÜSKÜP MEYDANINA TELEKONFERANSLA BAĞLANDIM"

Ankara'dan Ak Parti genel merkezinden 81 vilayetle birlikte dünyanın tüm dost kardeş başkentlerini tüm şehirlerini yürekten selamlıyorum. Az önce binlerce kişinin toplandığı Üsküp meydanında telekonferansla bağlandım onlara hitap ettim. Ciddi bir soğuk altında onlar sizin bu coşkunuzu paylaşıyorlardı. Öncelikle Rabbim'e bize böyle büyük bir zafer nasip ettiği için sonsuz şükranlarımı ifade ediyor hamdu senalar ediyorum.


Başbakan Erdoğan'ın Balkon Konuşmasında Ailesi Yanındaydı

"YA RAB NE BÜYÜKSÜN"

Ya Rab ne büyüksün... Dünyanın her yerinde zaferimiz için ellerini gönüllerini dudaklarını duaya açan dost ve kardeşlerime teşekkür ediyorum. Filistin'de gözü seçim sonuçlarında olan Türkiye'nin zaferini kendi zaferi olarak gören kardeşlerime teşekkür ediyorum. Mısır'da demokrasi mücadelesi veren bizim mücadelemizi çok iyi anlayan kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Balkanlarda Bosna'da Makedonya'da Kosova'da Avrupa'nın tüm kentlerinde yürekleri bizimle atan bizim kadar coşkuyla şu zaferi kutlayan kardeşlerime teşekkür ediyorum.

"DUA EDEN KARDEŞLERİMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUZ"

Suriye'de bombaların kurşunların altında kıtlıkla başbaşa her an büyük acılar yaşayan ama Türkiye'nin AK Parti'nin zaferi için her an dua eden mazlum kardeşlerime sonsuz teşekkür ediyorum. Tıpkı Kurtuluş savaşı öncesinde olduğu gibi dünyanın dört bir köşesinde ellerini semaya açarak Türkiye'nin istiklal mücadelesine yürekleriyle dualarıyla destek olan tüm kardeşlerime aziz milletimin selamlarını şükran duygularını ifade ediyorum.

"BÜYÜK TÜRKİYE İDEALİNE SAHİP ÇIKTINIZ"

Elbette en büyük teşekkürü bu aziz millet asil millet hak ediyor. Kardeşlerim siz yeni Türkiye'nin istiklal mücadelesini verdiniz, teşekkür ediyorum. Siz büyük Türkiye idealine sahip çıktınız. Siz en başta kendi iradenize kendi geleceğinize siyasete partinize başbakanınıza sahip çıktınız. Hepinize sonsuz şükranlarımı sunuyorum.

"BUNLARIN İNİNE GİRECEĞİZ"

İşte bugün 30 Mart... Ne dediler? 25 Mart'tan sonra kaos dediler. Doğru... Kaosu gördük. Neydi o kaos? Bu milletin bu devletin bu ülkenin ulusal güvenliğine ne yazık ki müdahale ederek dışişleri bakanlığını dinleyecek kadar ihanet içinde olan vatan hainlerini bu ülke tanıma fırsatı buldu. Doğru... Onların kaos planı buydu. Ne diyordum ben aylardır? Bunların inine gireceğiz inine...

"BİZ KAZANDIK DİYECEKLER"

Şimdi zaman zaman bana bazı basın mensupları soruyor bu sene de balkon konuşması yapacak mısınız? Tamam mı? Balkon konuşmasından ne bekliyorsunuz? Muhalefet liderlerine veya genel başkanlarına veya genel müdürlerine niye sormuyorsunuz, siz de bir balkon konuşması yapacak mısınız? Bunların böyle bir derdi yok. Bunların artık sesi soluğu çıkmayacak. Ne diyecekler yarın? Söyleyeyim ben, biz kazandık diyecekler.

"GİDER Mİ? YİNE GİTMEZ"

Her ne kadar yüzde 26 da alsak 28 de alsak biz kazandık diyecek genel müdür. Öbürü çıkacak 13-15 de alsa biz kazandık diyecek. Niye? Hayatları bunların böyle geçti. Bu kardeşiniz ne dedi? Eğer birinci olamazsak ben genel başkanlığı bırakırım dedim. Zira siyaset onur ister, asillik ister. Makamı zenginleştirebiliyorsanız orada oturun zenginleştiremiyorsanız gidin. Genel müdür yüzde 40'ın altında alırsam giderim demişti. 26 aldı gitmedi. Yine gidemez. Diğeri 16 yıldır o makamda oturuyor. Gider mi? Yine gidemez. Çünkü onlar makamdan hazlanıyorlar.

"MİLLET BUGÜN SANDIKTA MESAJI VERDİ"

Aziz milletimizin verdiği mesaj çok ama çok açıktır. Millet bugün sandıkta Türkiye'ye ve dünyaya bir mesaj verdi. Ne dedi? Biz buradayız dedi. Türk milleti geçilmez dedi. Millet eğilmez Türkiye yenilmez dedi.

"YARINDAN İTİBAREN KAÇANLAR OLABİLİR"

Kardeşlerim biz Türkiye Cumhuriyetini sokakta bulmadık. Bu vatanı sokakta bulmadık. Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda şüheda fışkıracak toprağı sıksan şüheda... Bu şehitlerin kanıyla yoğrulmuş bu toprakları biz Pensilvanya'ya veya onun buradaki hain uzantılarına asla teslim etmeyiz. Bakın... Yarından itibaren şu anda kaçanlar kaçtı. Yarından itibaren de kaçanlar olabilir ha. Bazıları için şahsen suç duyurusunda bulundum. Bulundum... Bunlar kaçabilir dedim. Bundan sonra dedim ya inlerine gireceğiz.

"SURİYE BİZİMLE SAVAŞ HALİNDE"

Evet... Hesabını bunun ödeyecekler. Bedelini ödeyecekler. Ulusal güvenliğimizi nasıl tehdit edersiniz. Suriye bizimle savaş halinde. Uçaklarımızı taciz ediyorlar. 74 tane kardeşimizi şehit ettiler. Şu anda bizim Süleyman Şah saygı türbesi 10 dönüm bizim topraklarımızdır. Oraya olan her saldırı 780 bin km kareye saldırıdır. Buna seyirci kalabilir miyiz?

"BUNLAR HAŞHAŞİLERİ AŞTI"

Bu hainler bu görüşmeyi dinliyor ve bu görüşmeyi dinledikten sonra da dünyaya servis ediyor. Kardeşlerim... Bunlar haşhaşilere rahmet okutur. Haşhaşiler bunların yanında hiç kalır. Bunlar haşhaşileri aştı. Bu ara haşhaşilerle ilgili eserler de prim yapmaya başladı. İyi tanımak istiyorlar bunları. Bugün aziz milletin sandıkta verdiği önemli bir mesaj var. Millet siyaset dışı yollardan Türkiye'nin istikametinin belirlenmesine çok çarpıcı şekilde tavrını ortaya koymuştur. Sandık sonuçları kimin kazandığından çok kimin kaybettiğini gösterir.

"STATÜKO BUGÜN BÜYÜK DARBE ALMIŞTIR"

Şu ifadelerime dikkat edin. Bugün ahlak dışı siyaset kaybetmiştir. Kaset siyaseti kaybetmiştir. Ey genel müdür... Ey güya genel başkan... Elinizde bu kasetler olmasaydı bu seçim kampanyasında ne konuşacaktınız. Biz plan konuştuk proje konuştuk. Bunlar yalan takiyye iftira fitne fesat bunu konuştular. Statüko bugün çok büyük bir darbe almıştır.

"OSMANLI ŞAMARINI YEDİLER"

Kirli ilişkiler ittifaklar bugün kaybetmiştir. Vesayetçi odaklar milletten tam bir Osmanlı şamarı yemiştir. Kardeşlerim bugün kibir kaybetmiştir. Gurur kaybetmiştir. Milletine tepeden bakan milleti küçümseyen tercihlerini hafife alan en ağır hakaretleri yapan kibir bugün bir kez daha sandıkta yenilmiştir. Harflerinden kanlar damlayan öfke damlayan nefret damlayan o manşetleri atanlar var ya... Bugün bir kez daha ağır bir yenilgi almıştır. Şimdi soruyorum ey Pensilvanya.. Ey buradaki yandaşları medya... Ey yandaşları sermaye... Hani siz demokrasinin karşısında konumlanmıştınız. Ne oldu? Sandıkta bugün demokrasi kazandı. Sandıkta bugün irade kazandı. Ne oldu? 21. yüzyılda 2014 Türkiye'sinde halka hala darbe beklentisi içerisinde verilen mesajlarınız ne oldu bugün. İşte bak millet burada. Halk burada... Siyaset dışı müdahalelerle Türkiye'ye rota çizme sevdasında olanlar bugün sandıkta kaybettiler.

"SORUNLARIN ÇÖZÜM ARACI SİYASETTİR"

Yalan iftira şantaj montaj siyaseti bugün yerle bir olmuştur. Kardeşlerim Türkiye'nin tüm sorunlarının çözüm aracı tartışmasız siyasettir. Tartışmasız demokrasidir. Kimin ne meselesi varsa bunu siyasetle çözme yoluna gitmelidir. Bunu artık sadece ve sadece sandıkta çözme yoluna gitmelidir.

"ŞİMDİ OTURUP BUNU KONUŞACAĞIZ"

Muhalefet partilerine açık çağrı yapıyorum. Biz AK Parti olarak her seçim sonrasında olduğu gibi bu seçim sonrasında da tüm boyutlarıyla neticeleri analiz edeceğiz. Acaba niye 46-47-48 aldı da şu anda bu kesin olmayan sonuçlar... Bunu niye 55 yapamadık niye 60 yapamadık. Şimdi oturup bunu konuşacağız. Bunları konuşup neticeye bağladıktan sonra sizinle beraber tekrar yolumuz bu eksiklerimizi gidererek devam edeceğiz. Ama muhalefetin böyle bir derdi yok. Onlar her seçime girerken hep hazırlıksız yakalanırlar.

"MUHALEFET DE SANDIKTAKİ MESAJI OKUMALIDIR"

Bize oy veren insanların da oy vermeyen vatandaşların da hissiyatını mesajını samimi şekilde değerlendireceğiz. Muhalefet de milletin sandıkta verdiği mesajı doğru okumalıdır. Özeleştirilerini sağlıklı şekilde yapmalıdır. Neye yandım biliyor musunuz? Dışişlerinde olan olaydan sonra şahsıma yapılan iftiraların hepsi bir kenaara... Başbakanlıktaki böcek olaylarından sonra şu muhalefetin bir açıklamasın duydunuz mu?

"DAHA DA GÜÇLENEREK GELİYORUZ"

Bu vatana ihanettir bu bir casusluktur... İktidarın yanındayız diye bir ifadelerini duydunuz mu? Ne olacak? Pensilvanya ile hareket edenler bunu söyleyebilir mi? Buradan bir de bir şey bekliyorlardı. Yani 25'inden sonrası kaos dedikleri olay buydu. Ekonomi çökecekti. Çöktü mü? Daha da güçlenerek geliyoruz.

"KORKUTMA SİYASETİ ARTIK SON BULMALIDIR"

Batının özlemini duyduğu demokrasi bizde var bizde... Bunlar samimi davranmadılar. Biz samimi davrandık. Artık eski Türkiye yok. Yeni Türkiye var. Eski siyaset tarzıyla hele hele eski muhalefet tarzıyla kardeşlerim asla yönetim biçimi olmaz. Yeni Türkiye'nin yeni bir muhalefet ihtiyacı açıktır. Yeni Türkiye'nin iktidar kadar milleti kucaklayan bir muhalefete ihtiyacı var. Yeni Türkiye'nin artık ayrıştırıcı kamplaştırıcı kutuplaştırıcı muhalefete değil Türkiye'nin 77 milyonuna aynı dille konuşan bir muhalefete ihtiyacı var. Sadece iktidarın ve iktidar partisinin Türkiye'yi kucaklaması yetmiyor. Gerilimden krizden beslenen muhalefet anlayışı ülkeye fayda getirmiyor. Korkutma siyaseti artık son bulmalıdır.

"KIRK ÇÜRÜK YUMURTA 1 SAĞLAM YUMURTA ETMEZ"

Kibirli aşağılayıcı ve horlayıcı siyaset son bulmalıdır. Muhalefet partisi yöneticileri bu akşam aynaya bakmalıdır. Kendilerine sorular sormalıdır. Yaptıkları hataların farkına vararak kendilerine mutlaka çeki düzen vermelidir. AK Parti'nin bileğini tek başına bükemediler. Kolektif çalıştılar. CHP'nin zayıf olduğu yerde mHP'ye hatta diğerlerine destek vermek suretiyle adeta AK Parti'nin karşısında kamplaştılar. Ne oldu? Kırk çürük yumurta bir sağlam yumurta etmez.

"TÜRKİYE'Yİ HEP BİRLİKTE YÜCELTELİM"

İlkesiz siyasetin fayda getirmediğini artık milletim gördü. Biz diyoruz ki gelin yeni bir sayfa açalım. Ey muhalefet. Ey bu muhalefete gönül veren milletim. Gelin Türkiye sevdası herşeyin üzerinde olsun. Türkiye'nin ali menfaatleri herşeyin üzerinde olsun. Türkiye kazanacaksa biz kaybetmeye razıyız dedik. AK Parti kaybetsin de Türkiye'ye ne olursa olsun anlayışı artık tarihe karışsın. Siyasetin merkezinde ilke olsun. Türkiye'yi hep birlikte yüceltelim. Allah'a sonsuz hamd ediyorum ki Türkiye'ye saldıranlar bugün hayal kırıklığı yaşamışlardır. Maşalar hayal kırıklığı yaşamışlardır. Bu millete ihanet eden taşeronlar bugün milletin ne kadar aziz ne kadar asil ne kadar kahraman olduğunu bir kez daha görmüşlerdir. Millet istiklaline uzanan elleri sandığa gömmüştür.

"BU MİLLET ÜMMETİN UMUDUDUR"

Millet sinsi planları ahlaksız tuzakları bugün bozmuştur. Milletin sağduyusu feraseti bugün hilelere desiselere galebe çalmıştır. İstiklaline iradesine ülkesine bayrağına sahip çıkan aziz milletime tekrar tekrar teşekkür ediyorum. Rabbim bu aziz milleti korusun diye dua ediyorum. Bu millet ümmetin umududur. Dünyanın umududur. Rabbim bu milleti doğru yoldan ayırmasın. Her türlü plana oyuna ve tuzağa karşı korusun diye dua ediyorum. Seçim mitingleri boyunca bir şeyi özellikle vurguladım.

"VELHASIL TEK MİLLET DEDİK"

Bediüzzaman Said Nursi diyor ki... Baki hakikatler fani şahsiyetler üzerine bina edilemez. Biz ezelden gelen inşallah ebede giden bir davanın sadece hizmetkarlarıyız. Biz bu millete efendi olmaya değil hizmetkar olmaya geldik. Biz büyük bir dava taşının sadece hamallarıyız. Dün biz yoktuk. Ama bu dava vardı. Yarın biz olmayacağız ama bu dava var olacak. Dünya var oldukça inşallah ayyıldızlı bayrağımız dünyanın barış umudu olarak en yüksek burçlarda dalgalanmaya devam edecek. Onun için ne dedik? Türküyle kürdüyle lazıyla çerkeziyle gürcüsüyle abazasıyla boşnağıyla romanıyla velhasıl Tek millet dedik.

"BİZ 77 MİLYONU SEVİYORUZ"

Çünkü ben Türkü türk olduğu için sevmiyorum. Kürdü kürt olduğu için sevmiyorum. Lazı laz olduğu için sevmiyorum. Beni yaradan Allah 77 milyonu yarattığı için seviyorum.. Bizde ayrımcılık yok. Bir grup bakıyorsunuz siyasi kürtçülük yapıyor bir grup siyasi türkçülük yapıyor. Kardeşlerim biz 77 milyonu seviyoruz. Alevisiyle sünnisiyle hepsini seviyoruz.

"DEVLETİN İÇİNDE DEVLET OLMAZ"

İki tek bayrak, üç tek vatan, dört tek devlet... Devletin içinde devlet olmaz. Hangi kurumumuza girmişlerse girmişler. 40 senedir nereye sızmışlarsa sızmışlar. Bizler de iyi niyetimizin kurbanı olduk. Ama şimdi artık bunları ayıklama zamanı gelmiştir hukuk içinde... Yasalar içerisinde. Neden? Çünkü bu tür şebekeleri artık ne millet ne biz hoş görüyle karşılarız.

"BU CAN BU TENDE OLDUKÇA..."

Rabbime sonsuz şşükürler olsun ki bize bu davanın bayraktarlığını yapma şerefini bahşetti. Yarın belki bizler bu makamlarda olmayacağız. Bugüne kadar Rabbim hangi emaneti yüklediyse canımız pahasına sahip çıkmaya çalıştık. Bu can bu tende oldukça üzerimize hangi emanet yüklenirse Allah'ın izniyle sahip çıkmaya çalışacağız. İnşallah son nefesimize kadar milletin ve ülkenin hizmetkarı olarak bayrağımızı toprağımızı yüceltmenin mücadelsinde olacağız. Ben ve arkdaşlarım son derece müsterihiz. Öncekilerden devraldığımız Türkiye sancağını yüksek burçlara diktik. Siyasete güç kazandırmış olmanın memnuniyeti içindeyiz.

"TÜRKİYE ARTIK YENİ BİR DÖNEME GİRMİŞTİR"

Büyük AK Parti ailesinin her ferdinin bu şuurla hareket edeceğinden en küçük bir şüphe duymuyorum. İnanıyorum ki bu hareketin her neferi daha büyük bir sevdayla bu bayrağı bu sancağı daha yüksek burçlara dikmenin mücadelesi içinde olacaklardır. Türkiye artık yeni bir döneme girmiştir.

"BUGÜN HİÇ KİMSE ÜZÜLMESİN"

Genç kardeşlerimin bu açılan kapıdan ilerleyerek Türkiye'ye daha büyük başarılar yaşatacağına gönülden inanıyorum. Bugün hiç kimse mahzun olmasın. Bugün hiç kimse üzülmesin. 77 milyon bilsin ki bugün Türkiye kazanmıştır. 77 milyonun her bir ferdi bilsin ki bugün Yeni Türkiye kazanmıştır. Bugün yeni Türkiye'nin düğün günüdür. Bugün 77 milyon bir ve beraber olarak birbirine kardeş olarak yeni Türkiye'nin zafer günüdür.

"77 MİLYONUN KARDEŞLİĞİ KAZANMIŞTIR"

Barışı savunan mazlumların elinden tutan hakkı her yerde cesaretle savunan Türkiye kazanmıştır. 2023 hedefleri kazanmıştır. Çözüm süreci kazanmıştır. Milli birlik ve kardeşlik süreci kazanmıştır. 77 milyonun ezeli ve ebedi kardeşliği kazanmıştır. Tek bir kişi bile kaybetmemiştir. Çünkü onlara hizmetkar olan bir kadro ayrımcılık yapmadan iş başındadır. Farklı düşünebilirler. Bize küfretmiş olabilirler. Bize hakaret etmiş olabilirler. Bir çoğunu yuttuk. Bir çoğunu da yargıya sevkettik. Seviyesiz muhalefet statüko vesayet darbe girişimleri kaybetmiştir. İhanet kaybetmiştir. Bir kez daha milletime teşekkür ediyorum. Aylardır dudaklarından dualar düşmeyen dedelere ninelere hatta çocuklara gençlere hanım kardeşlerime beyefendilere teşekkür ediyorum. Bize güvenen bize inanan kardeşlerime teşekkür ediyorum.

Bütün teşkilatlarımıza sandık müşahitlerime kadar herkese teşekkür ediyorum.Kadın ve gençlik kollarımıza teşekkür ediyorum. Şimdi seçilen tüm başkanlara meclis üyelerine il genel meclis üyelerine muhtarlara başarılar diliyorum. Rabbim bu seçimleri Türkiye için hayırlara vesile kılsın.


Editör: TE Bilişim