Niğde il genel meclis başkanı Erdal Koçyiğit, 30 Mart 2014 Pazar günü yapılacak olan mahalli idareler seçimlerinde AK Parti’den Belediye Başkan aday adaylığı için resmi başvurusunu AK Parti İl Başkanı Emrah Özdemir’e yaptı.

VİDEO SAYFANIN DİBİNDE...


Beraberinde Belediye Meclis üyeleri, bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile birlikte AK Parti İl Başkanlığı’na gelen il genel meclis başkanı Erdal Koçyiğit’i il başkanı Emrah Özdemir ve partililer tarafından karşılandı.


Aday adaylığı başvurusunda bulunan Niğde il genel meclis başkanı Erdal Koçyiğit; “ Neden aday olduğumu ifade etmeden önce kendimden kısaca bahsetmek isterim. Çünkü geçmiş geleceğin referansıdır. Tecrübe yarının aydınlığıdır. Ben bu topraklarda doğdum, bu topraklarda büyüdüm, bu toprakların havasını teneffüs edip, bu toprağın sokaklarında koşturdum. Çocukluğum, gençliğim, tahsil hayatım, ticaret hayatım, kısacası vatani görevim dışında hemen hemen hayatımın tamamını Niğde’de geçirdim. Bu nedenle bu topraklara, bu toprağın insanlarına borçlu olduğumu düşünüyorum. Borcumu da tüm siyasi ve şahsi kaygıları bir kenara iterek, Niğde’ye hizmet ederek ödeyeceğimi düşünüyorum. Bu nedenle AK Parti’den belediye başkan aday adayı oluyorum ”dedi.



NİĞDE İÇİN HAYALLERİM VAR



Hepinizin bildiği gibi İl Genel Meclis Başkanlığım süresince, il Özel İdaresi, tarihinde hiç yapmadığı kadar yatırımı ilimiz merkez, ilçe, köy ve kasabalarına ulaştırmıştır diyen Koçyiğit, “ Özellikle İl Genel Meclisimiz İktidar ve muhalefet üyeleri ile mecliste tarihinde bu son 4 yılda olmadığı kadar uyum içerisinde çalışmamıştı. Tabii ki Bu uyum ve ahenk ilimiz Niğde’nin hizmet alma konusunda tartışmasız en büyük etkeni olmuştur. İl genel meclis başkanlığı sürecimde kazanmış olduğum Tecrübe ve birikimlerimi Niğde’ye hizmet için, Niğde halkının aydınlık geleceği için kullanmak istiyorum.

Parklarıyla, caddeleriyle, sokaklarıyla, sanayileşmiş, gelişmiş mutlu insanların yaşadığı bir Niğde’nin hayalini gerçekleştirmek için aday adayı oluyorum” diye konuştu.


Aç insanın kalmadığı, işsiz insanın kalmadığı bir Niğde hayalini gerçekleştirmek için aday adayı oluyorum.

Daha gelişmiş, daha müreffeh, ülkenin gelişmişliğinden payını alabilen bir Niğde’nin hayalini gerçekleştirmek için aday adayı oluyorum diyen Koçyiğit; “Kalesiyle, Su Kemerleri ile Gümüşler Manastırı ile daha sayamadığım birçok tarihi, Turistik ve coğrafik değerlerini dünyaya tanıtmak için aday adayı oluyorum. Elbette ki bugüne kadar belediye başkanı arkadaşlarımız, şehrimize pek çok şey yaptılar. Niğde’mize birçok hizmeti kazandırdılar. Bu nedenle bugüne kadar ilimize emeği geçen tüm yöneticilerimize, belediye başkanlarımıza çok teşekkür ediyorum. Ancak hizmette, belediyecilikte AK Parti’nin, AK Parti Lideri Başbakanımız, Dünya Lideri Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın belediyecilik vizyonunu ilimize taşıyabilmek için aday adayı oluyorum.

Bakınız! şair Niğde’den isimli dizelerinde

Evimden karlı dağlar görünür Niğde`de
Baktıkça hüzünlenir, efkârlanırım
Sığmaz bu dağlara kederim, sığmaz
Dayanılır dert değil bu Tanrım… Diyor. Ama Biz İnsanların karlı dağlarına baktıkça hüzünlenmediği aksine dağlarına,

Ayrı tat var baharında kışında
Bereket var ekmeğinde aşında

Yağlı peynirini suyun başında
Yufka ekmek ile dürsem Niğde’nin…

Bağlarına, sokaklarına baktığı zaman mutlu olduğu, coştuğu bir Niğde hayalini gerçekleştirmek için aday adayı oluyorum” dedi.

Evet, Ben Mutlu, Müreffeh, Gelişmiş, Herkesin Ben Niğdeliyim Diye Göğsünü Gere Gere Övünebileceği Bir Niğde’nin Hayalini Gerçekleştirmek İçin Aday Adayı Oluyorum.


Koçyiğit, “Yarın çocuklarımızın “Sizler bizim geleceğimiz adına, Niğde’nin geleceği adına ne yaptınız? Bize nasıl bir gelecek, Nasıl bir Niğde bıraktınız?” sorusuna gönül rahatlığı ile “size övünebileceğiniz, dünya standartlarında bir şehir bıraktık” diyebilmek için aday adayı oluyorum. Sizlerin desteği, Partimizin ’de tensipleri ile aday olur ve seçilirsem. Asla makamında oturan bir belediye başkanı olmayacağım, sizlerin arasında olmaya gayret gösterecek, ilimizin tarihi ve turistik potansiyelini dünya gündemine getirmenin gayreti ile gayret gösteren bir belediye başkanı olacağım. Niğde’yi içine sıkışmış olduğu cendereden, kendi yağında kavrulan bir il olmaktan çıkarmaya çalışacağım. Niğde’mizin sanayi de ve ticarette çevre illerimizle yarışır hale gelmesi için Ticaret ve Sanayi Odalarımızla birlikte Ticaret, Sanayi ve Tarım fuarlarının ilimizde yapılması için gayret göstereceğim” dedi.


Bizi bu ülke için, kalkınmış müreffeh mamur bir Niğde’ için, kendini şehrine ait hisseden, şehriyle gurur duyan Bir Niğde için daha yapacak çok işimiz var diyen Koçyiğit ; “Şehrimizin kalkınması, her ilçemizin, her mahallemizin sorunlarının çözülmesi, her vatandaşımızın yüzünün gülmesi bizim en büyük idealimizdir. Bu duygu ve düşüncelerle sözlerimi tamamlıyor; hepinizi en kalbi muhabbetlerimle selamlıyorum” diye konuştu.

VİDEO GÖRÜNTÜSÜ İLERİKİ ZAMANDA YAYINDA OLACAK.












Editör: TE Bilişim